Vijesti 16.12.2022.

NAKON VIJESTI IZ RIMA: Velika tuga u Kukuljama kod Srpca, rodnom mjestu Sinišinog oca

ČITANJE: 3 minute

Na vijest o smrti Siniše Mihajlovića, proslavljenog fudbalera i trenera, nad Lijevče poljem i Kukuljama kod Srpca, u Republici Srpskoj, gdje je rođen njegov otac, nadvili su se večeras tuga i gusta magla.

Ekipa Srpskeinfo posjetila je selo u kojem i danas žive pojedini rođaci prerano preminule fudbalske legende. Malo je stanovnika vani, hladno je, ali oni koje sretosmo, rado razgovaraju. Zaključujemo, kao da unaprijed znaju šta nas interesuje i zbog čega smo u njihovom selu. Rado razgovaraju. Ali tiho, kažu po koju riječ i zaćute.

Svi su, kako reče jedan od mještana ovog ravničarskog sela pored Vrbasa, po saznanju da je Siniša, sin njihovog komšije Bogdana Mihajlovića iz Kukulja, izgubio životnu bitku, zanijemili. To je za njih šokantno, bolno i teško.

Ovdje živi nekoliko porodica Mihajlovića, Sinišinih rođaka, ispričao nam je Radojica Vidović, predsjednik Mjesne zajednice i seoskog fudbalskog kluba „Mladi Krajišnik“.

Od njega saznajemo da je Sinišin otac živio u Kukuljama do osamnaeste godine a potom, u potrazi za poslom i boljim životom otišao u Borovo selo. Tako je, kaže, nekada bilo jer je ovaj kraj bio siromašan, bez posla… Teško se živjelo i malo imalo.

– Svi smo potreseni, žalosni, Kukulje su, kako i ime kaže, danas zakukale. To je veliki gubitak. Svi ga žalimo. Siniša je bio naš ponos, naša dika. Ovdje ima mnogo navijača „Crvene zvezde“, zbog njega. Za Sinišu smo navijali, bodrili ga, divili se njegovim igrama, slobodnim udarcima, prepričavali njegove majstorije – veli Radojica Vidović za Srpskainfo.

On podsjeća da su svi u Kukuljama zaljubljeni u fudbalsku igru i da je to u njihovim genima.

– Mihajlovića u Kukuljama ima sedam ili osam kuća. Brojna je to porodica i svi su u srodstvu. Bogdanov rođeni brat a Sinišin stric Ostoja, koji je umro prije četiri mjeseca, ima mnogo potomaka, rodbine. Svi su složni i solidarni, vrijedni… Njihove kuće su blizu centru sela. Dobro se poznajemo – ispričao nam je Radojica Vidović.

On kaže da je Siniša u ovo selo dolazio često u djetinjstvu, kasnije rijetko, zbog obaveza, ali su njihove porodične veze uvijek bile jake. Na nedavnoj sahrani Ostoje Mihajlovića, Bogdanovog brata a Sinišinog strica, bio je Dražen, Sinišin brat. On nije mogao, zbog bolesti i obaveza.

Mile Popović iz susjednih Gornjih Karajzovaca, zatečen je viješću o Sinišinoj smrti.

– Saznao sam to na radiju, u vijestima… Moja kuća je kilometar-dva udaljena od Mihajlovića u Kukuljama. To je sada najvažnija i najtužnija vijest u ovim našim, lijevčanskim selima. Žalimo zbog ove tragedije. Teško nam je jer se ugasio njegov osmijeh, njegova dobrota nas je napustila. Mlad je on, sportista, dobričina i rodoljub. Zbog toga je naša žalost, naša tuga veća – povjerio nam se Popović.

Tako pričaju danas i večeras mnogi Lijevčani, u Srpcu, Gradišci, Laktašima, svuda u Republici Srpskoj koja žali za idolom mnogih generacija, prenosi Srpskainfo.

(SB)