Vijesti 04.03.2021.

NALAZ TIMA ZA REVIZIJU: Grad uložio 600.000 KM u krov Banskog dvora, radovi nezadovoljavajući

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković naredio da se povuče garancija za izgradnju krova na Banskom dvoru samo dan pred istek roka, jer je nadležna inspekcija utvrdila da izvođač radova iste nije izvodio u skladu sa ugovorom.

“Nakon naše intervencije, firma koja je izvodila radove je pristala na to da se na dodatnih 6 mjeseci produži garancija i da se otklone sve nepravilnosti na krovu koje je utvrdio „Tim za reviziju“. Radovi su nezadovoljavajući, a u krov je uloženo preko 600.000 KM,” kazao je gradonačelnik i izrazio žaljenje što je dozvoljeno da se ovakve malverzacije vrše na našem spomeniku kulture, saopšteno je iz Gradske uprave.

U saopštenju objavljenom na sajtu Grada navodi se da je ovo da je prvi put da je zatraženo od nekog izvođača da ispravi utvrđene nepravilnosti i greške, tačnije, da se aktivira garanciju za otklanjanje nepravilnosti, u ovom slučaju – za sanaciju krova na zgradi Banskog dvora.

Gradonačelnik je dodao da će o svim detaljima javnost biti upoznata nakon dobijanja detaljnog izvještaja tzv. „Tima za reviziju“, odnosno Komisije za utvrđivanje stanja i zakonitosti rada Grada Banjaluka.

(SB)