Vijesti 09.04.2019.

Naloženo uklanjanje zatvorene terase na Trgu Krajine

ČITANJE: 1 minuta

Po rješenju Građevinske inspekcije grada Banje Luke, jutros je počelo uklanjanje nelegalnog dijela prostorija kafića „Siti“ na Trgu Krajine, saopšteno je iz Odjeljenja za inspekcijske poslove.

Radi se o nelegalnom objektu, odnosno zatvorenom dijelu ljetnje terase, koje je izgrađeno bez građevinske dozvole i bilo kakvih drugih dozvola.

Rješenje o uklanjanju ovog objekta izdato je još 2016. godine, ali je vlasnik objekat u međuvremenu osporavao to rješenje pred nadležnim tijelima, zbog čega objekat do sada nije mogao biti uklonjen. Pošto su iscrpljeni svi dostupni pravni lijekovi i potvrđeno rješenje Građevinske inspekcije, rješenje o uklanjanju nelegalnog dijela objekta ovih dana je postalo izvršno i pravosnažno.

Budući da je vlasnik objekta, Jovan Salamić odbio da sam ukloni nelegalni objekat, Građevinska inspekcija je naložila izvođaču radova, sa kojim ima sklopljen ugovor, da pristupi uklanjanju nelegalnog dijela kafića, pri čemu će troškovi uklanjanja naknadno biti ispostavljeni vlasniku objekta, kako to i nalažu propisi.

U nastojanju da preduprijedi ovakve pojave, nadležni organi grada Banja Luka ovog mjeseca će fizički obilježiti sve granice ljetnjih terasa, kako bi nadležni inspektori mogli lakše da kontrolišu da li su one u okvirima izdatih lokacijskih uslova.