Politika 05.08.2020.

NAPETO U PDP-u: Novi sukob Trivićeve i Stanivukovića

ČITANJE: 2 minute

Nemanja Kondić, aktivista PDP-a i nećak nekadašnjeg ministra finansija Republike Srpske Novaka Kondića, najnoviji je kamen spoticanja između dvije glavne vedete banjalučkog PDP-a – Jelene Trivić i Draška Stanivukovića, tvrde izvori bliski Predsjedništvu Gradskog odbora PDP-a.

U banjalučkom PDP-u, kako navode izvori, ponovo se rasplamsao sukob između Trivićke i Stanivukovića, iako se činilo da su se strasti smirile nakon što je potpredsjdnica partije odustala od kandidature za gradonačelnika i prepustila je Stanivukoviću.

Trivićeva je u zamjenu za odustajanje od kandidature dobila garancije da će ona odrediti prvih pet pozicija na izbornoj listi PDP-a za gradsku skupštinu, uvjerena da te pozicije garantuju izbor u gradski parlament i, samim tim, kontrolu nad budućim odbornicima, prenosi ATV.

Sagovornici tvrde da iako je to bio njen ključni uslov, i mada je oko toga postignuta apsolutna saglasnost, kako se približava 17. avgust, posljednji dan za predaju izbornih lista, u frakciji, okupljenoj oko Stanivukovića, “okrenuli su ćurak”, insistirajući da, uprkos prvobitnom dogovoru, ipak oni odrede bar jedno ime među prvi pet.

“Njihov izbor, odnosno Stanivukovića i Igora Crnatka, jeste kontraverzni Ivan Begić, poznat po brojnim performansima i penjanju na spomenik žrtvama banjalučkog zemljotresa, dok Trivićka, s druge strane, insitira da ta, treća pozicija na listi pripadne Nemanji Kondiću, studentu Ekonomskog fakulteta i, što je mnogo važnije za ovu priču, nećaku bivšeg ministra i dekana Ekonomskog fakulteta Novaka Kondića”, tvrde sagovornici.

Izvori bliski Stanivukovićevoj frakciji tvrde da Trivićeva uporno insistira na Kondiću, a oni sumnjaju da je razlog u tome što ona vjeruje da će na taj način pridobiti Kondićevu podršku za izbor u zvanje redovnog profesora na Ekonomskom fakultetu.

“Ovaj sukob traje već izvjesno vrijeme, odnosno otkad je počelo predlaganje imena za odborničku listu, a kulminirao je prije nekoliko dana na sjednici Predsjedništva Gradskog odbora, kad je Trivićeva, uviđevši da članovi Predsjedeništva žele da prekrše dogovor i da na treću poziciju postave Begića, napravila scenu i žestoko izvrijeđala predsjednika partije Branislava Borenovića i Igora Crnatka, ali i samog Begića. U napadu bijesa, Trivićka je čak bacila piće i papire sa stola na Crnatka”, navode izvori.

Prema tvrdnjama sagovornika, Stanivuković je, da bi je smirio, ponudio Trivićki da, zauzvrat, Kondić dobije ulogu njegovog vozača u predizbornoj kampanji što bi mu on plaćao iz privatnog budžeta.

“Trivićka je energično odbacila takvu ponudu, smatrajući je uvredom i za nju i za Kondića”, kažu izvori.

(A.M/banjaluka.net)