Politika 28.10.2018.

NAPOLJU UZAVRELA ATMOSFERA Članove GO SDS pred sjednicu dočekali transparenti i zvižduci

ČITANJE: 2 minute

Sjednica Glavnog odbora Srpske demokratske stranke (SDS) počela je u stranačkim prostorijama u Banjaluci. Na ovoj sjednici Glavnog odbora bi između ostalog trebalo da se odluči o eventualnoj saradnji sa SNSD-om.

Pred početak sjednice situacija ispred sjedišta SDS bila je krajnje uzavrela.

Oko 80 članova SDS okupilo se ispred sjedišta stranke pružajući podršku Govedarici i tražeći od članova GO da ne pristanu na saradnju sa SNSD.

Oni su i izviždali pojedine članove SDS iz Semberije, Doboja, Bijeljine i Istočnog Sarajeva koji su za razgovore sa SNSD o mogućoj zajedničkoj saradnji. Dan ranije lider SDS Vukota Govedarica isključio je iz stranke potpredsjednika Kostadina Vasića, zbog njegovih tvrdnji da pojedini članovi stranke rade za strane službe.

S druge strane, Vasić je negodovao zbog isključenja i najavio da će danas doći pred sjedište SDS sa 500 pristalica. Medjutim, do početka sjednice GO Vasić se nije pojavio ispred SDS.

– Ogorečni smo na sve ovo što se dešava ovih dana, kao i na politiku SNSD na čelu sa Miloradom Dodikom koji je sve podvrgao ličnim i interesima svojih stranačkih prvaka. Njegov osnovni interes je da sije mržnju i zlo u srpskom narodu. Dokaz su izbori koji su najvjerovatnije pokradeni od strane SNSD. Poslije brojanja istina će izaci na vidjelo – kaže za Srpskainfo Kojo Garić, član SDS od 2002. godine.

Član banjalučkog SDS Jovo Regodić takođe kaže da je došao da podrži Govedaricu.

– Došao sam da podržim predsjednika SDS iza kojeg stoji 220.000 birača, da ne dozvoli spajanje sa strankom koja je upropastila RS, istjerala nam mlade iz RS, opustošila ovu zemlju. Oni su sada branioci Srpsku, a SDS koja je stvarala Republiku Srpsku za njih su izdajnici. Dodik pokušava u koaliciju sa nekim podanicima iz SDS koji su na sumnjiv način došli do kapitala, pa se boje da će SDS ako dođe na vlast pokrenuti pitanje porijekla imovine – rekao je Regodić.

On je dodao da je riječ o spontanom okupljanju i da nema konkretnog organizatora.

(Srpskainfo)