Politika 13.09.2015.

Napredna Srpska: Čavić predsjednik banjalučkog GO

ČITANJE: 1 minuta
aleksandar-cavic

Na Izbornoj skupštini stranke Napredna Srpska u Banjaluci formiran je Gradski odbor ove partije, a za njegovog predsjednika izabran je Aleksandar Čavić.

Čavić je naglasio da je ova stranka prva uputila poziv za okupljanje opozicije oko jednog kandidata za gradonačelnika Banjaluke na predstojećim lokalnim izborima.

“Druge opozicione stranke su imale manje – više neformalne prijedloge, te je ovo prvi zvanični stav organa jedne od političkih partija u Banjaluci”, izjavio novinarima Čavić i dodao da je tokom Izborne skupštine upućen prijedlog Gradskom odboru da to učini stranka Napredna Srpska.

On je ocijenio da će odziv delegata ove stranke na današnju Izbornu skupštinu biti veći od 95 odsto, napominjući da je pozvano 304 delegata.

Čavić je istakao da Gradska organizacija stranke Napredna Srpska ima 600 članova, te očekuje da će na idućim lokalnim izborima u Banjaluci ova stranka biti parlamentarna.

Predsjednik stranke Napredna Srpska Adam Šukalo smatra da jaka opoziciona Banjaluka sa “jednim izraslim kandidatom može dati odgovor na kompletnu problematiku u Republici Srpskoj”.

Šukalo je pozvao sve opozicione stranke da isključe svoje lične ambicije i usresrede se ka jednom cilju.

(Agencije)