Vijesti 31.03.2016.

Napredna Srpska: Na računima za struju i procenat za stranačko zapošljavanje

ČITANJE: 1 minuta
racuni1
“5,4 odsto za stranačko zapošljavanje- nova je stavka na računima za električnu energiju koji će građanima Srpske stizati od 1. maja”, obračunali su u Naprednoj Srpskoj.

Računom, čiji su izgled sami osmislili i koji su pokazali u centru Banjaluke, kažu, građanima žele jasno da stave do znanja zašto poskupljuje struja u Srpskoj.

“Ovo će građane RS koštati 30 miliona maraka, od toga 55,7 odsto ide na domaćinstvo, na teret svih građana “, objasnio je Goran Đorđić, poslanik Napredne Srpske u Narodnoj skupštini RS.

“Republika Srpska, odnosno energetski sektor ima duplo više zaposlenih u energetskom sektoru nego što ima energetski sektor Federacije BiH s tim što su oni mnogo veći proizvođači, mi smo veći proizvođači uhljeba”, smatra Adam Šukalo, poslanik Napredne Srpske u Nardnoj skupštini RS.

Iako je odluka o poskupljenju ovaj put konačna, u Naprednoj Srpskoj pozvali su Regulatornu komisiju za energetiku da povuče odluku.

Novoimenovani direktor Elektorprivrede Željko Kovačević nije bio raspoložen za razgovor, ali zato jeste SNSD-ov poslanik i izvršni direktor RITE Gacko Srđan Milović koji poručuje da stranačko zapošljvanje nije razlog za poskupljenje struje.

” Sva dokumentacija kojom se rukovodila regulatorna komisija je dostupan i javan, to su političke spekulkacije”, poručio je Srđan Milović.

Za razliku od ostatka opozicije koja je obećala da će, ukoliko dođe do poskupljenja struje povesti građane na mirne proteste, u Naprednoj Srpskoj ne sjede skrštenih ruku. Na svom računu za struju pazili su na svaki detalj. Na listu banaka u kojima mogu platiti račun, građanima su, simbolično ponudili Banku Srpske i Bobar banku.

(Atv)