Biznis 24.02.2016.

Napustio je školu u 13. godini zbog loših ocjena. Danas je na čelu imperije teške 10 miliona funti

ČITANJE: 1 minuta
dzordan_1000x0
Džordan Dejkin, 20-godišnji mladić iz Velike Britanije, postao je prava senzacija nakon što je pokrenuo kompaniju čija se vrijednost danas procjenjuje na 10 miliona funti.

Džordan je napustio školu sa 13 godina, nakon što je pao na maloj maturi, gdje je polagao engleski jezik i osnove biznisa.

On je potom odlučio da se prijavi u rijaliti programu “Dragons'den”, gdje je predložio potencijalnim investitorima svoju ideju, koja je odlično prošla.

On je proglašen za pobjednika i dobio je nagradu od 80 hiljada funti, koje je uložio u masovnu proizvodnju “GripIt Fixings”. Riječ je o proizvodu za koji je dobio ideju nakon što nije imao snage da okači zavjesu u dedinoj kući.

“GripIt Fixings” je maleni proizvod koji se postavlja na zid i na njemu mogu da se okače razne police, ali i stvari poput zavjesa.

– Na kraju krajeva, za mene je najbolja stvar to što o svemu mogu da pričam sa mojim dedom, koji mi je bio inspiracija za ovaj projekat. Svakog dana nakon posla odem kod njega i ispričam mu šta sam radio tog dana i koliko je firma napredovala. Tamo se nalazi i ta garnišna od koje je sve počelo, što mi je posebna inspiracija- rekao je Džordan.

(24.sata.rs)