Vijesti 13.05.2016.

Naredba o privremenoj zabrani rada svih ugostiteljskih objekata i zabrani prodaje, kao i točenja alkoholnih pića za 14. maj

ČITANJE: 1 minuta
najlon kafici
Na zahtjev Štaba obezbjeđenja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović donio je Naredbu o privremenoj zabrani rada svih ugostiteljskih objekata i zabrani prodaje, kao i točenja alkoholnih pića na područja grada Banjaluke za 14. maj, u vremenu od 00.00 do 20.00 časova.

U navedenom periodu, Naredbom se privremeno zabranjuje rad svim ugostiteljskim objektima, dok se ugostiteljskim objektima smještajnog tipa (hoteli, hosteli i sl.) zabranjuje točenje alkoholnih pića, na cijelom području grada Banjaluke.

Izuzetno je dozvoljen rad ugostiteljskim objektima i hotelima za pružanje svih usluga za već ugovorene i rezervisane svadbene svečanosti.

Naredbom se zabranjuje i prodaja alkoholnih pića u svim drugim objektima koja vrše prodaju alkoholnih pića (prodavnice, radnje, marketi, dragstora i sl.), na cijelom području grada Banje Luke.

Ovu Naredbu gradonačelnik je donio na zahtjev Štaba obezbjeđenja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, čiji je zadatak da izvrši nesmetano održavanje javnog skupa – protesta na prostoru Parka „Mladen Stojanović“, te javnog skupa – mitinga na Trgu Krajine, koji će biti održani 14. maja 2016. godine.

Kontrolu izvršenja zadataka iz Naredbe – obavljaće Odjeljenje za inspekcijske poslove i Odjeljenje komunalne policije Gradske uprave Grada Banjaluka, uz asistenciju pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Centar javne bezbjednosti Banjaluka.

(Banjaluka.rs.ba)