Vijesti 22.11.2018.

NAREDNE GODINE Kanalizacija za Adu i gornji dio Starčevice

ČITANJE: 1 minuta

U okviru širenja kanalizacione mreže na području grada, za narednu godinu planirana je gradnja kanalizacije u naselju Ada, između ulica Dujka Komljenovića i Vida Nježića.

Takođe, planiran je i nastavak radova odnosno druga faza gradnje fekalne kanalizacije u Tuzlanskoj ulici u gornjoj zoni Starčevice.
-Za oba projekta urađeni su urbanističko-tehnički uslovi i u toku je proceruda javne nabavke za izradu projektne dokumentacije – kazali su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

U Tuzlanskoj ulici je rađeno na proširenju kanalizacione mreže i tokom ove godine, za šta je iz budžeta izdvojeno oko 60.000 KM.

I u rubnim područjima Starčevice, u dijelovima ulica Slobodana Dubočanina i Koste Jarića, izgrađeno je oko kilometar kanalizacione mreže, što je bio jedan od najvećih ovogodišnjih projekata u oblasti gradnje kanalizacije.

Za ove radove je utrošeno oko 200.000 KM, a u još jednom ogranku Ulice Koste Jarića u toku je gradnja fekalne kanlizacije u dužini od 350 metara.

Sumirajući ostale ovogodišnje radove izvedene u cilju povećanja dostupnosti kanalizacione mreže za stanovnike na širem gradskom području, iz odjeljenja su istakli i završetak radova u Ulici Frana Supila u naselju Boriku.

Uspješno je okončan i problem izlijevanja oborinskih voda u Prištinskoj ulici u naselju Derviši, gdje je u dijelu te ulice izgrađena oborinska kanalizacija. Za ovaj zajednički projekat Grada i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske izdvojeno je 140.000 KM.

Kako su naglasili iz resornog odjeljenja – za ovu godinu u planu je bio i veliki projekat dogradnje sistema oborinske kanalizacije u Karađorđevoj ulici na Laušu, za koji je u toku ponovljeni postupak javne nabavke za izbor izvođača radova.