Vijesti 31.12.2018.

NAREDNE GODINE Vodovod, vrtići, putevi prioriteti za mjesne zajednice u 2019.

ČITANJE: 2 minute

Nova ili bolja vodovodna mreža i putna infrastruktura, više asfaltiranih ulica, novi vrtići, izgradnja garaža za parkiranje automobila kako bi se smanjile brojne gužve i veći broj radnih mjesta samo su neke od novogodišnjih želja u mjesnim zajednicama na području grada.

ČESMA
Nastavak gradnje vodovoda

Miladin Maličević, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Česma, kazao je da bi u ovom naselju, koje se sve više naseljava, u 2019. željeli da se nastavi gradnja vodovodne mreže.

“Ovom naselju, osim toga, hitno je potrebno da se uđe u neki ozbiljan plan izgradnje mosta preko rijeke Vrbas, jer bi time bili stvoreni bolji životni uslovi za oko 6.000 stanovnika, ali i brojna ulaganja”, rekao je Maličević.

DRAGOČAJ
Asfaltirati put u svim ulicama

U mjesnoj zajednici Dragočaj žele da mladi prestanu da se iseljavaju i da svaka ulica ima asfaltirani put do kuća.

“U zadnje dvije do tri godine otišlo je mnogo mladih ljudi u inostranstvo i želimo da se stvori takav ambijent da mladi ostaju ovdje”, rekao je Slavenko Tadić, predsjednik Savjeta MZ Dragočaj.

Dodao je da bi u 2019. godini željeli i da se u tom naselju poboljšaju putna i vodovodna infrastruktura, te da budu otvorena nova radna mjesta.

BORIK
Prioritet nove garaže

Nikola Duvnjak, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Borik 1, istakao je da su na području ove mjesne zajednice neophodne nove garaže za automobile.

“Imamo dosta automobila i to nam je prioritet, a samim tim bio bi riješen problem parkiranja u jednom dijelu grada i gužvi koje se svakodnevno stvaraju”, dodao je Duvnjak.

CENTAR
Neophodan pristupni put zgradama

Stanovnici mjesne zajednice Centar 2 kažu da bi željeli da im u 2019. godini bude izgrađen pristupni put zgradama u Ulici kralja Petra I Karadorđevića.

“Pristupni put zgradama u centralnoj gradskoj saobraćajnici nam je neophodan kako bi u slučaju potrebe lakše došli vatrogasci i Hitna pomoć”, kažu u Savjetu te mjesne zajednice.

KULJANI
Najveća želja dječji vrtić

Mjesna zajednica Kuljani relativno je nova i u njoj ima mnogo problema, a njeni stanovnici u 2019. godini bi najviše željeli da dobiju svoj vrtić.

“Imamo mnogo djece u ovom naselju i to nam je najveća želja u novoj godini”, rekao je Jovica Tomić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Kuljani.

STRIČIĆI
Rješenje problema vodosnabdijevanja

Rade Božić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Stričići, kazao je da bi mještani najviše željeli da se u 2019. godini završi vodovodna mreža i da više nemaju problema s vodom.

“Pored ovoga, bitan nam je i nastavak gradnje putne infrastrukture kako bi se ova mjesna zajednica mogla što više razvijati u oblasti turizma”, rekao je Božić.

(Nezavisne)