Vijesti 20.06.2021.

Narednih dana veoma toplo i sparno

ČITANJE: 1 minuta

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti sunčano, veoma toplo i sparno vrijeme sa temperaturom od do 31, na jugu do 36 stepeni Celzijusovih.

Ujutru i tokom dana biće sunčano i veoma toplo uz malu oblačnost u većini predjela.

Kasnije poslije podne biće promjenljivo oblačno i vruće, ponegdje i sparno. Uslova za slabe i kratkotrajne pljuskove biće na jugozapadu Krajine, a uveče i u noći na ponedjeljak u Semberiji i donjem Podrinju, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren vjetar promjenljivog smjera, u Hercegovini jugozapadni.

U ponedjeljak će biti sunčano i vruće uz malu dnevnu oblačnost u većini predjela. Poslije podne nestabilno i jači razvoj oblaka od centralnih krajeva ka istoku i sjeveroistoku, što će usloviti grmljavinske nepogode i pljuskove, lokalno i moguću pojavu grada.

Najviša dnevna temperatura biće od 29 do 34, na jugu i sjeveru oko 38 stepeni Celzijusovih.

U utorak, u toku noći toplo, na sjeveru i jugu tropska noć. Ujutru i tokom dana sunčano i vruće uz malu dnevnu oblačnost. Poslije podne u centralnim krajevima i na planinama biće uslova za kratkotrajne pljuskove, uveče i tokom noći na sjeverozapadu.

Najviša dnevna temperatura od 30 do 35, na jugu i sjeveru oko 38 stepeni Celzijusovih.

U srijedu, ujutru i tokom dana sunčano i vruće uz malu dnevnu oblačnost, preije podne na istoku mogući prolazni pljuskovi. Popodne promjenljivo oblačno, vruće i sparno.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 30 do 35, na jugu i sjeveru do 39 stepeni Celzijusovih.

(A.M.)

Oznake: Vrijeme