Vijesti 03.01.2019.

NARODNA I UNIVERZITETSKA BIBLIOTEKA Natalija Trivić donirala knjige

ČITANJE: 1 minuta

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić posjetila je danas Narodnu i univerzitetsku biblioteku Republike Srpske u Banjaluci i donirala knjige koje je resorno ministarstvo otkupilo kao zakonsku obavezu. 

Ona je istakla da će ove knjige poslužiti i stručnim radnicima, a biće na raspolaganju i matičnim i narodnim bibliotekama.

Trivićeva je navela da je sa direktorom Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske Ljiljom Petrović Zečić razgovarala o planovima i programu rada u 2019. godini.

“Biblioteka ima značajne aktivnosti, ove godine će u nekima i iskoračiti, uz partnerstvo sa Ministarstvom”, izjavila je Trivićeva nakon posjete.

Zečićeva je rekla da Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske ima ambiciozne planove za ovu godinu.

Ona je navela da Narodna i univerzitetska biblioteka u zajedničkom djelovanju sa resornim ministarstvom može podići nivo svojih usluga i programa, te dodala da će biblioteka tražiti više sredstava za programske aktivnosti.

Zečićeva je pojasnila da je biblioteka trenutno jedno veliko gradilište, jer se opremaju tri studijske i jedna naučna čitaonica, memorijalna soba posvećena Petru Kočiću, kao i centar za konzervaciju knjiga.

“Bibliobus, specijalizovano vozilo za prevoz knjiga, će 8. februara ugledati svjetlost dana i biće na usluzi građanima”, najavila je Zečićeva.

Prema njenim riječima, mora se ozbiljno raditi na bibliotičkom informacionom sistemu Republike Srpske, kao i kontinuitetu njegovog finansiranja.

(Srna)