Vijesti 13.10.2015.

Narodna skupština osudila Mektićev napad na novinare RTRS-a

ČITANJE: 1 minuta
narodna skupstina
Predstavnici vlasti i opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske osudili su danas u Banjaluci verbalni napad ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića na novinare Radio-televizije Republike Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović smatra da Mektićev verbalni napad na novinare nije primjeren bilo kom zvaničniku.

– Takvo ponašanje nije primjereno bez obzira na funkciju koju neko obavlja- rekao je novinarima Čubrilović.

Potredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić ocijenio je da je Mektićevo vrijeđanje novinara sramota SDS-a koji ga je imenovao na funkciju ministra, ali i svih u Srpskoj i BiH.

– Bilo bi ljudski da se Mektić izvini novinarima RTRS, u suprotno mora biti smijenjen. On nam, kao ministar bezbjednosti, mora garantovati bezbjednost, a ne napadati novinare- rekao je Stevandić.

Poslanik SDS-a Miladin Stanić rekao je da nije vidio Mektićeve izjave, ali da u svakom slučaju nije u redu da bude vrijeđan bilo ko.

– O Mektiću mislim sve najbolje. Potrebno je poštovati sve novinare i nikoga nikada ne bih uvrijedio, ali SDS smatra da je uređivačka politika RTRS-a loša- kaže Stanić.

Šef Kluba poslanika PDP-a Branislav Borenović ocijenio je da je nedopustiv Mektićev verbalni napad na novinare RTRS-a.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić optužio je juče RTRS da je “vojno krilo SNSD-a”. Nakon što je spomenuo pojedine novinare ove medijske kuće, pominjući i članove njihovih porodica, došlo je do verbalne rasprave između prisutnog novinara RTRS-a i Mektića.

(Agencije)