Politika 20.04.2018.

NARODNA SKUPŠTINA RS Posjeta jedne od najmoćnijih Ruskinja

ČITANJE: 1 minuta

Visoka delegacija Savjeta federacije Federalne skupštine Rusije boraviće u utorak u Banjaluci, a predsjednica ovog tijela Valentina Matvijenko obratiće se poslanicima Narodne skupštine RS.

Na svečanu sjednicu pozvani su i brojni politički predstavnici iz RS i nosioci najvažnijih funkcija.

Matvijenko je na jednoj od tri najvažnije funkcije u Rusiji, odmah iza predsjednika države i premijera, a važi za bliskog saradnika Vladimira Putina i njegovog odanog saveznika.

Prema riječima predsjednika Narodne skupštine RS Nedeljka Čubrilovića iza Matvijenko stoji uspješna politička karijera, a na trenutnoj funkciji je od septembra 2011. godine.

“Ne treba ni da govorim kolika nam je čast što će nam se obratiti. Jednoglasno smo danas na kolegijumu NSRS usvojili da prihvatimo ovog visokog gosta”, kazao je Čubrilović.

On je rekao da ruska delegacija nije imala posebnih zahtjeva kada je u pitanju bezbjednost u Banjaluci, te dodao da se obavljaju uobičajene bezbjednosne provjere i pregled prostora gdje će boraviti.

Koliko je Matvijenko blizak Putinov saveznik govori i to što je ju je 2011. godine postavio na čelo gornjeg doma parlamenta čime ju je učino najmoćnijom ženom u zemlji. Ona je tako ujedno postala i prva žena na toj funkciji.

(Mondo)