Politika 22.07.2020.

NARODNA SKUPŠTINA RS: Usvojen Zakon za dodjelu podsticaja za povećanje plata radnicima u Srpskoj

ČITANJE: 1 minuta

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas Zakon o izmjeni i dopunama Zakona o podsticajima u privredi Srpske, kojim se uvodi postupak dodjele podsticaja za povećanje plate radnika.

Usvojen je i Zakon o izmjenama Zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju, kojim se produžavaju propisani rokovi za uvođenje liberalizacije cijena osiguranja od autoodgovornosti za period od tri godine

Narodna skupština je usvojila je i Zakon o poreskom postupku Republike Srpske, kojim se pojednostavljuju određene procedure, a precizirane su i metode za utvrđivanje poreske osnovice procjenom.

Usvojen je i Zakon o izmjeni Zakona o jedinstvenom registru finansijskih izvještaja Srpske, prema kojem je krajnji rok za predaju finansijskih izvještaja februar naredne godine za prethodnu godinu.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o računovodstvu i reviziji Srpske, kojim je propisano da Ministarstvo finansija po službenoj dužnosti uspostavlja i vodi registar preduzetnika za pružanje knjigovodstvenih i računovodstvenih usluga.

Poslanici su usvojili i Zakon o sportu Republike Srpske, koji je donesen s ciljem unapređenja razvoja sporta i sportskog sistema Srpske. Primjena ovog zakona počeće od 1. januara iduće godine.

Narodna skupština usvojila je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gasu s ciljem poboljšanja i povećanja standarda usluga i konkurentnosti na unutrašnjem tržištu prirodnog gasa, tako da se preciznijim definisanjem prava i obaveza svih subjekata ovo tržište što kvalitetnije uredi.

Za člana Odbora Narodne skupštine Srpske za bezbjednost izabran je Tiho Cvjetinović, za spoljnog člana skupštinskog Odbora za boračko-invalidsku zaštitu Jovan Zeljković, a za člana Nezavisnog odbora iz reda profesionalnih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Jovo Marković.

(Srna)