Politika 26.03.2023.

Narodni front za – Banjaluku

ČITANJE: 1 minuta

Jelena Trivić se nakon mjeseci  medijskih nagađanja da odlazi iz PDP-a odvažila da javnosti saopšti da formira Narodni front.

I odmah na prvu pucala i promašila.

Iako je rekla da formira taj svenarodni front za Republiku Srpsku, svakom ko i površno prati ovdašnja politička kretanja je jasno da ona u stvari cilja na Banjaluku za naredne lokalne izbore. Znači, priča o Republici, a nišani na Banjaluku. Ali, dobro.

U moru političkih spekulacija koje su ovih dana kružile i prije današnjeg obraćanja bilo je jasno da će kandidat za gradonačelnika Banjaluke u ime njenog fronta biti Igor Radojičić.

Isto tako, već odavno se u istim krugovima priča da je front osmišljen i finansiran od strane biznismena okupljenih oko finansijski moćne porodice Jarić, a da i pojedini visoki funkcioneri gradske organizacije SNSD-a imaju prilično dobru saradnju s pomenutom novoosnovanom političko-ekonomskom grupacijom.

Kako je sama Trivićeva današnjom objavom potvrdila, može se zaključiti da je Narodni front formiran za njen konačan obračun sa Draškom Stanivukovićem, a ne s “režimom”, kako slikovito naziva vlast u Srpskoj.

Ipak, Jeleni treba čestitati na hrabrosti da se upusti u još jednu političku bitku bez vlastitih resursa u koju unosi samo svoj politički kapacitet izgrađen na prošlim izborima i osuđena da žica novac za preživljavanje. Narednih dana vidjeće se i ko će se iz PDP-a, ali i drugih stranaka javno pridružiti Trivićevoj u svakako zanimljivoj avanturi.

N.Sp.