Politika 07.03.2021.

Naša stranka nudi Ivani Marić funkciju dogradonačelnice Sarajeva, reagovao Jusuf Nurkić

ČITANJE: 1 minuta

Nakon što se pojavila informacija da Naša stranka poziciju dogradonačelnika nudi političkoj analitičarki Ivani Marić, oglasila se i ona.

– Povodom natpisa o tome da sam kandidatkinja Naše stranke za dogradonačelnicu Sarajeva želim vas informirati da je istina da mi je NS ponudila tu funkciju, ali nije istina da su to bilo čime uvjetovali, pogotovo ne članstvom u stranci. Šta biste Vi uradili da ste na mom mjestu? – navela je Marić na Twitteru, prenosi Avaz.

Nakon što se pojavila informacija da Naša stranka poziciju dogradonačelnika nudi političkoj analitičarki Ivani Marić, NBA zvijezda Jusuf Nurkić na Facebooku je dao zanimljiv komentar o ovom prijedlogu.

Njegovo mišljenje Avaz prenosi u cjelosti:

– Čudan vakat dođe, politika kad stisne, došlo vrijeme da uhljebimo analitičare nezavisne. Ivana, naša srećo, ne bi ti u vlast, ni kad bi te neko nazor u nju meć'o. Ne bi ona od vlast da se grebe, al ne može da odoli onoj “lezi da te jedem hljebe”. Analitičarka naša, bježi ko đavo od partijskog stiska, al joj državna plaća ipak mnogo bliska. A narod ko šljivi, nek u dijaspori traži spas, nemamo svi Našu stranku da ona misli na sve nas – naveo je košarkaški as.

(SB)