Politika 25.01.2023.

Naša stranka podržala Bećirovićeve prijedloge za ambasadore

ČITANJE: 1 minuta

Naša stranka u potpunosti podržava ustavno pravo i obavezu članova Predsjedništva BiH da predlažu ambasadore. Političke stranke ne treba direktno da utiču na taj proces, poručili su iz Naše stranke BiH.

“Prijedlozi člana Predsjedništva dr Bećirovića koji su se pojavili u javnosti ukazuju da se dr Bećirović rukovodio visokim i mjerljivim kriterijima, te da se radi o spoju karijernih diplomata i osoba s političkim iskustvom, po uzoru na dobre međunarodne demokratske prakse. Posebno podržavamo prijedlog Damira Arnauta”, naveli su iz ove partije.

Iz Naše stranke naglašavaju da je Arnaut ambasadorsku funkciju već obavljao u Australiji, gdje je, kako navode, uspješno radio u interesu svih građana BiH.

“Njegovo iskustvo uključuje advokatsku karijeru u Vašingtonu, te značajno djelovanje u sudskim i skupštinskim klupama. Uz diplomsko i postdiplomsko obrazovanje na prestižnom Berkeley Univerzitetu, Arnaut je sasvim sigurno kvalifikovan da na najbolji način zastupa građane, firme i institucije cijele BiH”, zaključuju iz ove partije koja je član “petorke”.

(N.S)