NASELJE LAZAREVO Uskoro izgradnja novog dječijeg igrališta

Naselje Lazarevo uskoro će dobiti dječije igralište, koje će biti izgrađeno u krugu Osnovne škole “Borisav Stanković”,  a novac za izgradnju će donirati kompanija „Meridijan“ a d. Banja Luka.

Gradonačelnik Igor Radojičić i direktor ove kompanije Anđelko Šobot, potpisali su danas ugovor o donaciji ovog igrališta.

-Hvala ovoj domaćoj kompaniji što se priključila našoj velikoj akciji izgradnje dječijih igrališta i koja je u svom gradu odlučila da doprinese poboljšanju ukupnog života građana, prije svega djece i njihovih porodica. Ovaj put ćemo obradovati mališane u Lazarevu – kazao je gradonačelnik Radojičić.

Ovo je prvo dječije igralište iz ove akcije koje će biti izgrađeno u Lazarevu, kako je istakao gradonačelnik – naselju u kome je puno porodica, djece i dvije osnovne škole.

-Do sada smo u ovoj akciji dobili 12 novih igrališta od 19 kompanija. U ovoj godini očekujemo još najmanje šest dogovorenih igrališta i nastavljamo ovu aktivnost sa novim kompanijama – kazao je Radojičić i istakao da je Grad donatorima ponudio šezdesetak lokacija za gradnju igrališta na svim područjima grada.

Zadovoljstvo nam je što je Grad dozvolio da radimo ovo igralište, kojim ćemo stvoriti uslove da djeca iz Lazareva dobiju mjesto za igru i druženje – naglasio je Šobot.

Izgradnja igrališta, procijenjene vrijednosti oko 30.000 KM, trebalo bi da počne u roku od tridesetak dana.

AKCIJA Policija sinoć alko-testovima “blokirala” grad

Proteklu noć banjalučka policija bukvalno je “pokrila” sve ključne pozicije na saobraćajnicama u gradu. Jedna od najrigoroznijih akcija, koja je za cilj imala kontrolu alkohola u krvi vozača, odigrala se sinoć i noćas.

MUP Pronađeno dijete iz Banjaluke samovoljno otišlo od kuće

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske utvrdili su da nema elemenata krivičnog djela u vezi sa 13-godišnjim djetetom iz Banjaluke koje je policija pronašla nakon što su roditelji prijavili njegov nestanak, rečeno je Srni u MUP-u.