Vijesti 20.12.2017.

Nasilna majka se “predala” i kažnjena novčano

ČITANJE: 2 minute

Banjalučka policija identifikovala je ženu koja je napala trogodišnju djevojčicu u banjalučkoj igraonici “Zemlja čuda”, a o čemu svjedoči i snimak nadzornih kamera objavljen na brojnim portalima.

Banja Luka nam je potvrđeno da su primili prijavu o ovom događaju, te da je identifikovana 36-godišnja Banjalučanka M.Č. koja je počinila prekršaj, a policajci su joj izrekli novčanu kaznu.

“Policijskoj upravi Banja Luka 16. decembra 2017. godine u 13 časova obratila se M.S. i prijavila da je njenu maloljetnu kćerku fizički napala nepoznata ženska osoba u igraonici „Zemlja čuda“ u tržnom centru „Emporium“ u Banjaluci. Izlaskom na lice mjesta policijski službenici su utvrdili da je nepoznata ženska osoba, nakon što je vidjela međusobno naguravanje između djece, ušla u prostor za igru i djevojčicu koja se gurala sa njenim djetetom, uhvatila za ruku i odgurnula je. Dijete je nakon toga palo u ograđeni prostor za igru „trampolinu“ ”, pojasnili su u PU Banja Luka za Mondo.

Oni su istakli i da je danas osumnjičena Banjalučanka M.Č. došla u njihove službene prostorije, te joj je izdat prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru.

Žena je, kako nezvanično saznajemo, kažnjena sa 200 KM, uz mogućnost da plati samo pola iznosa ukoliko po Zakonu o prekršajima, u roku plati kaznu.

Podsjećamo, na objavljenom snimku vidi se kako se dvoje djece svađaju, a zatim dolazi vaspitačica i prekida svađu. Zatim majka jednog djeteta koje je učestvovalo u svađi prilazi drugom djetetu, viče na njega, hvata ga za ruku, trese ga, a potom i udara, tako da dijete pada i počinje da plače.

Neki od očevidaca ovog događaja tvrde da se ona nije tu zaustavila, te se neprimjerenim rječnikom obratila još nekim prisutnima, a zatim uzela svoje stvari i užurbanim korakom izašla iz objekta.

Nakon što su slučaj prijavili policiji, roditelji napadnutog djeteta snimke iz igraonice ustupili su novinarima.

Vlasnica ove igraonice danas za Mondo nije željela da komentariše sporni slučaj, kao ni roditelji napadnute djevojčice koji žele sačuvati svoju i privatnost svog djeteta.

(Mondo.ba)