Vijesti 27.04.2016.

Nasipanje puteva po rasporedu Gradske uprave

ČITANJE: 2 minute
nasipanje puteva
Raspodjela materijala za održavanje i nasipanje makadamskih puteva, što su do sada radili savjeti mjesnih zajednica, ubuduće će biti nadležnost Gradske uprave. Tako su odlučile gradske vlasti!

Gradonačelnik Slobodan Gavranović je rekao da je grad imao dobru namjeru da savjeti mjesnih zajednica budu uključeni u raspodjelu materijala za nasipanje puteva, ali se dešavalo da prioritetne dionice budu zaobiđene.

– Ova praksa mora biti prekinuta. Nijedan nalog neće biti plaćen dok referent iz Odjeljenja za komunalne, stambene i poslove saobraćaja ne odredi prioritete za nasipanje makadamskih puteva. Saradnja mora biti sa mjesnim zajednicama, ali neće odlučivati neko ko je neodgovoran – kazao je Gavranović.

Istakao je da ako postoje zloupotrebe na terenu u vezi sa raspodjelom materijala, neko mora da odgovara za to.

– Odgovaraće onaj ko je potpisivao naloge za plaćanje isporuke materijala za nasipanje – rekao je Gavranović.

Odbornik Ujedinjene Srpske u Skupštini grada Milenko Jaćimović, koji je na prošloj Skupštini postavio ovo pitanje, rekao je da problem nastaje zato što već dvije godine savjeti mjesnih zajednica nisu u mandatu i došlo je do narušavanja međuljudskih odnosa.

– Određena lica koja imaju kontakte sa nadležnim odjeljenjem, pijesak i kamen za nasipanje raspoređuju onako kako oni smatraju. Nasipani su putevi mještanima koji su njima bliski i zbog toga je jedan dio ljudi u mjesnim zajednicama uskraćen za popravku i održavanje puteva – rekao je Jaćimović.

Dodao je da su primjedbe stigle iz mjesnih zajednica Goleši, Pavići, Krmine, Bronzani Majdan.

– Članovi savjeta mjesnih zajednica izdavali su naloge da budu nasipani putevi tamo gdje nije potrebno, a tamo gdje jeste, makadami nisu popravljani. Sve ovo je stvaralo vrlo ružnu sliku na terenu. Postavio sam pitanje i Komunalnoj komisiji, čiji sam predsjednik i donesen je zaključak da rasporedi nasipanja puteva pređu u nadležnost Odjeljenja za stambene, komunalne i poslove saobraćaja, odnosno njihovih referenta i nadzornih organa. Oni će to ravnomjerno raspoređivati – kazao je Jaćimović.

Istekli mandati

Mandati članovima savjeta mjesnih zajednica istekli su prije dvije godine, a novi bi trebalo da budu izabrani mjesec nakon lokalnih izbora u oktobru ove godine. Do tada će sadašnji članovi obavljati dužnosti u “tehničkom mandatu”.

(Glas Srpske)