Vijesti 20.12.2017.

Našoj sugrađanki Andrei Lazarević potrebna pomoć!

ČITANJE: 2 minute

Redakciji našeg portala javila se porodica Andree Lazarević, sa molbom da čitaocima uputimo apel za pomoć u liječenju.

Naime, sedamnaestogodišnja Andrea je oboljela od rijetke bolesti krvi, PNH (paroksizmalna noćna hemoglobinurija). U pitanju je vrsta hemolizne anemije za koju je potrebno kompleksno i skupo liječenje.

Njihovo pismo prenosimo u cjelosti:

“Poštovani,

Naši problemi su počeli početkom 2015. godine kada se našoj ćerki Andrei (17 godina) na podlakticama pojavili crveni krvni podlivi na obje ruke. Odmah smo se obratili stručnom osoblju UKC Banja Luka, Odjel hematoonkologija. Nakon pretraga dijagnostifikovana je anemija – trombocitofenija, nepoznatog porijekla. Kako joj stanje nije išlo nabolje, mi smo potražili pomoć na Institutu za zaštitu majke i deteta u Beogradu, na Odjelu hematoonkologija 2.

Na tom Odjelu Andrea se nalazi na pretragama od početka jula 2017. godine gdje joj je polovinom novembra utvrđena nova dijagnoza Anaemia haemolytica, non autoimmunisatoria alia D59.4. Haemoglobinuria paroxysmailis nocturna D59.5 /PNH/, koja za posljedicu ima trombozu jetrenih i moždanih vena sa fatalnim posljedicama. Pošto je oboljenje “PNH” veoma rijetko, samim tim je i liječenje veoma kompleksno.

Naime, za liječenje je predviđen samo jedan lijek I to: Eculizumab /Soliris/, koji na godišnjem nivou liječenja (sam lijek) košta oko 320.000 evra. Pošto mi nismo u mogućnosti da finasiramo taj lijek, molimo sve ljude dobre volje, humanitarne organizacije i sve one koji mogu da nam pomognu u prikupljanju finansijskih sredstava za izlječenje naše Andree.”

Ukoliko želite da pomognete ovoj sedamnaestogodišnjoj Banjalučanki, uplate možete izvršiti na račun njenog oca, Zorana Lazarevića.

Uplate iz Bosne i Hercegovine:
RN: 3383 502 169 2773 42

Uplate iz inostranstva:
SWIFT… UNCRBA22
IBAN……BA393383502869278715
Banka: UNICREDIT BANK DD

Za više informacija možete kontaktirati Zorana Lazarevića putem telefona na 00 387 66 240 222.