Vijesti 01.10.2022.

Nastava na fakultetima u RS počinje 3.oktobra

ČITANJE: 1 minuta

Akademska 2022/23. godina na banjalučkom Univerzitetu počinje u ponedjeljak, 3. oktobra, a na prvi ciklus studija upisano je 2.000 studenata, rečeno je Srni u ovoj visokoškolskoj ustanovi. Na svim fakultetima i Akademiji umjetnosti biće organizovan prvi akademski čas za sve studente prve godine prvog ciklusa studija. Pored nastave za studente prve godine, počinje nastava i za studente viših godina studija prvog, drugog i trećeg ciklusa studija.

“Za studente prve godine drugog i trećeg ciklusa studija, odnosno master i doktorskih studija, nastava počinje u ponedjeljak, 31. oktobra iz razloga jer je još otvoren konkurs za upis studenata na drugi i treći ciklus”, rekli su iz Univerziteta.

Iz Univerziteta su naveli da, kada se uporede rezultati upisa u protekle četiri godine i broj maturanata koji završavaju srednjoškolsko obrazovanje, broj upisanih studenata je na prošlogodišnjem nivou.

Budući studenti veliko interesovanje u prvom roku pokazali su za Fakultet bezbjednosnih nauka, Medicinski i Mašinski fakultet, Studijski program psihologija na Filozofskom fakultetu, Pravni i Ekonomski fakultet, Studijski program arhitektura na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu, Studijski program Računarstvo i informatika na Elektrotehničkom fakultetu, Akademiju umjetnosti, Fakultet političkih nauka i Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta.

“Slabije interesovanje vladalo je za Poljoprivredni fakultet, pojedine studijske programe Prirodno-matematičkog fakulteta, te Rudarski i Tehnološki fakultet”, dodali su iz Univerziteta. Konkurs za upis na drugi i treći ciklus studija otvoren je do 14. oktobra, a informacije o rangiranju prijavljenih kandidata, te konačnoj rang-listi i rokovima za upis, biće dostupne najkasnije do 21. oktobra na internet stranicama fakulteta i Akademije umjetnosti.

“Upis kandidata koji ostvare upis na drugi i treći ciklus predviđen je od 24. do 28. oktobra”, istakli su iz Univerziteta u Banjaluci.

(Z.M/Srna)