Politika 14.12.2020.

NASTAVLJAJU SA DARKOM BANJCEM: Većina članova opštinskog odbora u Šamcu napustila DNS

ČITANJE: 2 minute

Većina članova Opštinskog odbora DNS u Šamcu istupilo je iz članstva zbog problema u funkcionisanju ove stranke izazvanih oprečnim i iznenadnim mijenjanjem stavova rukovodstva DNS, saopšteno je iz ovog odbora.

U saopštenju se ističe da je mijenjanje stavova rukovodstva DNS dovelo do zbunjivanja članstva i biračkog tijela, i značajnog smanjenja stranačkih rezultata na prethodnim izborima.

U šamačkom DNS naglasili su da je samim tim rad članstva degradiran ne njihovom voljom, već oprečnim istupima rukovodstava koje je u medijima bilo u suprotnosti sa odlukama Predsjedništva stranke da svaki gradski ili opštinski odbor odluči koga će podržati na lokalnom nivou.

Članovi DNS koji su istupili, a koji žele da nastave da se bave politikom, svoj politički angažman potražiće pod okriljem novog političkog subjekta sa ljudima kao što su Darko Banjac, Diko Cvjetinović, Siniša Nikić i drugi koji su do nedavno bili dio DNS, a istog su mišljenja kao oni.

(Srna)

 

Marinković: Niko nije otišao, osim dvije osobe

Opštinski odbor DNS-a Šamac “oštro demantuje pisanje pojedinih medija da se ovaj odbor raspao i da ne postoji”, navodi se u saopštenju, te dodaje da “nikakav zvanični dopis niti izjava ovlašćenih lica iz odbora nije otišla niti prema jednom mediju”.

– Tačno je da su iz stranke otišli Milan Gavrić zbog funkcije u Vladi Republike Srpske, kao i da je predsjednik odbora podnio ostavku iz ličnih razloga i da nije otišao u drugu političku stranku i da je na sjednici odbora saopštio da odlazi da se posveti porodici i porodičnom poslu. Stranku u Šamcu drugi niko nije napustio. U odboru sam ostao ja kao potpredsjednik i izabrani odbornik na zadnjim lokalnim izborima, kao i drugi potpredsjednik Jovan Nedić i sekretar odbora Pavle Dušanić zajedno sa većinom članova odbora. Mi ne podržavamo foteljsku politiku a našim malobrojnim do jučerašnjim kolegama želimo sreću u životu i daljem radu, ali i upućujemo građanima Šamca poruku da ocjene sami od koga su slagani i prevareni – ističe se u dopisu Lazara Marinkovića, potpredsjednika OO DNS Šamac i izabranog odbornika u SO Šamac.

Oznake: DNS Šamac