Vijesti 02.03.2016.

Nastavljena potraga za tijelom ubijene djevojke

ČITANJE: 1 minuta
160302032.8_xl
Potraga za tijelom ubijene Arnele Đogić iz Olova nastavljena je rano jutros, nakon što je potraga prekinuta kasno sinoć zbog nepristupačnog terena.

-Ekipe su na terenu i tragaju za nastradalom i potraga će trajati cijeli dan- potvrdila je Aldina Ahmić, portparol MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Sinoć su Avdija Selimović i Muriz Brkić priznali da su ubili 24-godišnju Arnelu te da su je nakon toga bacili sa visoke litice u rijeku Stupčanicu.

Klix.ba saznaje od stanovnika Olova koji su poznavali ubijenu Arnelu da je Avdija Selimović poznavao Arnelu i njenu porodicu. Prema ovim navodima, Avdija je sarađivao sa Arnelinom porodicom na poslovima koji su obavljali traktorima.

Navodno su Arnela i Avdija bili u ljubavnoj vezi, te se kao motiv ubistva spominje ljubomora. Problemi su nastali nakon što je Arnela oslučila prekinuti vezu, nakon čega joj je Selimović upućivao prijetnje telefonom.

Do određenih nesuglasica došlo je ranije a Avdija je, navodno, prije nekoliko sedmica pokušao zapaliti traktor u vlasništvu porodice Đogić.

Još uvijek nije poznato da li su ubice Arnelu oteli ili su je na neki način namamili u subotu naveče.

Policija danas pretražuje šire područje kanjona Stupčanice, a zbog obilnih kiša i bujice strahuje se da je voda tijelo odnijela nizvodno.

Litica sa koje je Arnela bačena visine je 70 metara, a nakon jučerašnje potrage zaključeno je da se tijelo ne nalazi na obroncima litice.

 

(N1, Klix)