Vijesti 17.02.2016.

Nastavljena sjednica Narodne skupštine RS

ČITANJE: 1 minuta
narodna-skupstina-rs
Narodna skupština Republike Srpske nastavila je danas sjednicu raspravom o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Radio-televiziji Republike Srpske /RTRS/, kojim je predviđena mogućnost da parlament smijeni Upravni odbor ove medijske kuće ili njegovog člana kada se utvrdi da ne izvršavaju zakonska prava i obaveze.

Ovim zakonskim rješenjem, o kojem je Skupština sinoć započela raspravu, daje se mogućnost otvaranja drugog televizijskog programa, jer, kako je obrazloženo, RTRS posjeduje produkcijske i kadrovske kapacitete za pokretanje drugog programa.

Proširuje se obaveza Upravnog odbora RTRS-a u pogledu obavještavanja Narodne skupštine Srpske o poštivanju programskih načela i zastupljenosti programa.

Poslanici će razmatrati i Prijedlog strategije integralnog upravljanja vodama Republike Srpske od 2015. do 2024. godine i Nacrt omladinske politike od 2016. do 2020. godine.

Biće razmatran i Izvještaj o realizaciji programa očuvanja biljnih genetičkih resursa Republike Srpske od 2012. do 2014. godine.

(Agencije)