Vijesti 01.01.2021.

NASTAVLJENA TRADICIJA: Gradonačelnik darivao tri bebe rođene 1. januara

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, darivao je danas prvu bebu rođenu 2021. godine u ovom gradu, te sa poklonom od po 500 KM darivao i blizance rođene na današnji dan.

Tradicija darivanja prvorođene bebe će se i dalje nastaviti i to je jedna poruka koliko nam je važna pronatalitetna politika. Odlučio sam da lično od sebe darujem i blizance koji su rođeni poslije prve bebe, kao znak pažnje – rekao je gradonačelnik, te čestitao praznike svim zdravstevenim radnicima.

On je dodao da je putanja Grada po ovom pitanju jasna, te da će Grad ići u tom pravcu da sa nadležnim odjeljenjima napravi jednu novu strategiju kada je u pitanju demografski razvoj.

– Grad nema demografa kao ni radno tijelo u Skupštini koje se bavi ovom politkom, a u ovom trenutku je to izuzetno važno. Zato ćemo ići u tom pravcu – naglasio je Stanivuković.

Dežurni ljekar Saša Savić zahvalio se gradonačelniku na posjeti i poklonima, te dodao da je prva beba rođena jutros i da je u pitanju dječak.

– Nismo imali poroda odmah poslije ponoći, a prva beba je rođena jutros u 7.30 časova. Majka Gorana Angirević rodila je dječka, porod je završen carskim rezom, a majka i beba su dobro – rekao je dr Svić.

Podsjećamo, Grad Banjaluka tradicionalno daruje prvorođenu bebu zlatnikom vrijednosti 500 KM i novčanim iznosom od 1.000 KM, koje majci daruje gradonačelnik

Zbog epidemioloških mjera gradonačelnik je poklone predao dežurnom ljekaru, koji će ga uručiti majkama.

(Srpskainfo)