Vijesti 01.02.2016.

Nastavljeni radovi na mostu u Česmi

ČITANJE: 1 minuta
most
Povoljne vremenske prilike i vodostaj rijeke Vrbanja koji je na uobičajenoj koti omogućili su da se nastavi dio radova na izgradnji novog mosta kod „Incela“.

-Došlo je do porasta dnevnih temperatura i radovi se postepeno intenziviraju. Završena je izrada naglavnih greda na obalnim osloncima iznad šipova, a ove sedmice planira se nastavak izrade riječnih stubova – potvrđeno je u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja.

Razmatra se i izrada platoa na gradilištu za izradu glavnih nosača, što će zavisiti od vremenskih prilika.

Podsjećamo da je kamen temeljac za izgradnju mosta postavljen 5. novembra prošle godine.

Novi most gradi se petnaestak metara nizvodno od postojećeg mosta, koji je pretrpio znatnu štetu u prošlogodišnjim poplavama. Biće ukupnog saobraćajnog profila deset metara i sastojaće se od kolovoza širine 6,6 metara i obostranih trotoara širine dva metra, dužine 75 metara. Ugovorena vrijednost radova je 1.742.470 KM.

Ugovore o izgradnji mosta u Česmi i o izgradnji saobraćajnice u Ulici Veljka Mlađenovića potpisali su, 22. septembra, gradonačelnik Slobodan Gavranović, direktor Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Radenko Jeftić i predstavnici izvođača radova – preduzeća „Prijedorputevi“ i „Kozaraputevi“.

(Banjaluka.rs.ba)