Vijesti 29.11.2022.

Nastavljeno uređenje prostora u azilu na Manjači

ČITANJE: 2 minute

Radovi na uređenju azila na Manjači i dalje traju, te je ovih dana obavljena i jesenja.,

-Obavili smo jesenju sadnju odabranih vrsta u azilu na Manjači, a sve sa ciljem uljepšavanja ambijenta kao i stvaranja hladovine za ispusne boksove koji će biti građeni. Na taj način, sve jedinke prilikom igranja vani, imaće prirodan hlad. Sadnice su posađene i pored već izgrađenog ispusta sa istim ciljem. Paralelno sa ovim aktivnostima, odrađeno je i hortikulturno uređenje – navode iz Odjeljenja za komunalne pslove.

Podsjetimo, u proteklom periodu završena je i rekonstrukciji priključka azila na Manjači na elektro-energetsku mrežu većeg kapaciteta, čime je ovaj objekat dobio značajno kvalitetnije grijanje.

-Završetkom ovih radova obezbijeđen je dovoljan kapacitet energije za kompletan objekat azila. Završetkom ovog projekta, naši ljubimci će ove godine imati odlično grijanje – dodali su iz ovog odjeljenja.

Podsjećamo, Grad Banja Luka konstantno radi na poboljšanju uslova u Prihvatilištu, pa su tako ljetos psi dobili ograđen prostor za boravak na otvorenom, postavljena je i nova stolarija na objekat gradskog azila i napravljeni su odvojeni boksovi za štence.

Osim infrastrukturnog unapređenja, Grad Banja Luka sprovodi akciju „Udomi ljubav“, s ciljem da jedinke iz azila pronađu stalni dom. Pokrenuta je i posebna Fejsbuk stranica, a organizuju se i Dani otvorenih vrata.

Pored toga, od 15. decembra počinje akcija kontrole vlasnika pasa i njihovih zakonskih obaveza, kao što je mikročipovanje, vakcinacija i šetnja ljubimaca pod nadzorom.

Riječ je o aktivnost je formirana u saradnji sa udruženjima za zaštitu životinja, a na inicijativu Odjeljenja za komunalne poslove, a sve sa ciljem kontrole vlasnika pasa, koji su veoma čest uzrok nastanka napuštenih pasa.

Svi zainteresovani sugrađani koji žele da udome psa upravo iz azila, odnosno svi oni koji žele na lakši način da odaberu svog ljubimca dodatne informacije o udomljavanju pasa mogu dobiti radnim danima u Odjeljenju za komunalne poslove putem telefona: 051/244-526.