Magazin 12.12.2019.

Nastup Andrije Dabanovića i Marka Puljiza obilježio drugo veče Banjaluka stand up festivala

Druge večeri 2. Banjaluka stand up festivala u srijedu, 11.decembra, u Vijećnici Banskog dvora, publici su se predstavili Andrija Dabanović (Podgorica) i Marko Puljiz (Sarajevo) sa predstavom “Kršenje”.

I Andrija i Marko zadvoljni su reakcijama banjalučke publike.

-S obzirom da mi je ovo prvi put da nastupam pred banjalučkom publikom, reakcijama sam i više nego zadovoljan. Publika je prihvatila naš način humora na najbolji mogući način. Teme o kojima sam pričao su univerzalnog karaktera, a tiču se pretežno međuljudskih odnosa, porodice, kompleksa, karakternih defekata i određenih životnih stavova. Samim tim publici nije bilo teško poistovijetiti se materijalom koji sam izvodio. Aplauz koji smo dobili na kraju nastupa je prava referenca kako je ljudima zapravo bilo – kazao je Andrija Dabanović.

Zadovoljan je, kako kaže, i organizacijom 2. Banjaluka stand up festivala.

-Za sve tri noći festivala karte su bile rasprodate. Ekipa iz Banskog dvora se potrudila da se osjećamo ugodno ovih dana – dodao je Dabanović.

Za Marka Puljiza, kao i za Andriju poseban je užitak raditi ono što vole u svojoj zemlji pred svojim ljudima.

-Opet poseban je užitak gledati kako se u drugoj sredini „tvoj materijal“ doživljava kroz mentalitet publike u Banjaluci. Publika je bila sjajna i raznovrsna, za svaki aplauz se trebalo potruditi ali onda kad se dobije znaš da je bio zaslužen – ističe Puljiz.

Stand up komičarima, dodaje Puljiz, socijalne mreže, možda najviše Instagram su jako važne za promociju.

-Organizacija Festivala bila je odlična. Drago mi je da su sve medijske platforme, a posebno Instagram redovno ažurirane. Zahvaljujući ovako dobro uigranom i pripremljenom timu nama komičarima je na kraju jedina briga ostala da publiku što više nasmijemo – naglasio je Puljiz.

Večeras, 12. decembra 2019. godine, 2. Banjaluka stand up festivala biće zatvoren solo predstavom „Severno ledeni humor“ stand up komičara iz Subotice Srđana Olmana.