Magazin 28.11.2018.

Nastupom “Majamisty Trija” završen “Intime Jazz Fest”

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučka publika imala je priliku da posljednje večeri “Intime Jazz Festa” u Kulturnom centru Banski dvor prisustvuje još jednom u nizu sjajnih džez koncerata, a koji im je priredio “Majamisty Trio” iz Novog Sada.

Note u njihovom aranžmanu potpuno zaokupe slišaoca i postignu takav sklad da zamislite da osim te muzike i vas više ništa ne postoji.

Tajna uspjeha ovog trija nalazi se u netipičnom džezerskom sazrijevanju glavne pokretačke snage benda – novosadske autorke i klasične pijanistkinje Maje Alvanović, koja je za svoje kreativne zamisli odabrala prekaljene saradnike – kontrabasistu Ervina Malinu i bubnjara Lava Kovača.

Da je njihovo zajedničko sviranje dobitna kombinacija, pokazala je i publika Banskog dvora bogato ih nagradivši aplauzom. Trio u svojim kompozicijama spaja klasičarski senzibilitet i savremeni evropski džez, a izvodili su numere s albuma “Mistyland” i “Love”.

Da je prvi festival džez muzike “Intime Jazz Fest” opravdao očekivanja, saglasni su i učesnici i publika, ali i Mladen Matović, direktor Banskog dvora, koji je istakao da je ponosan na ovu muzičku čaroliju, u kojoj su svi zajedno uživali puna četiri dana. “Maksimalna posjećenost svih koncerata u okviru festivala, kao i veoma pozitivni komentari na prateće aktivnosti koje smo u sadradnji s banjalučkim ‘Combine Quartetom’ nakon svake koncertne večeri organizovali u ‘City Pubu’, daju nam istinski vjetar u leđa da istrajemo u svojoj namjeri da ovaj festival postane tradicionalna manifestacija, na koju ćemo svi zajedno biti ponosni”, zaključio je Matović.

(Nezavisne)