Magazin 02.12.2021.

Natali Portman otvorila vrata svoje kuće u Montencitu

ČITANJE: 2 minute

Otkako je glumila u Leonu u sa dvanaest godina, Natalie Portman je imala sjajnu karijeru u nekim od najvećih filmova u posljednje dvije (i malo) decenije, kao takva priuštila je raznoliku istoriju imovine, od odrastanja u DC-u, Connecticut i Long Island, da živi u Holivudu, studira na Harvardu i provodi u Parizu i brojnim zemljama širom svijeta tokom snimanja. Ali to je vrh brda u Kaliforniji koji je Portman odlučila nazvati domom za nju i njenu rastuću porodicu.

Portal Dominfo vam donosi pogled na kuću Natalie Portman u Montecitu:

FOTO: scenetherapy.com

Dizajnirano od modernističkog arhitekte Bartona Myersa, ovo skrovište na vrhu brda od 3.991 kvadratnih stopa kupila je Portman 2016. godine za 6,5 ​​miliona dolara.

FOTO: scenetherapy.com

Smješten među 10 jutara pažljivo obrađenog zemljišta na brdu, imanje sa četiri spavaće sobe i pet kupatila dizajner je opisao kao ‘ekološki osjetljivo stanište sa gustom vegetacijom i velikim kamenjem’, uključujući garažu i bazen od 50′.

FOTO: scenetherapy.com

‘Glavna rezidencija je podijeljena u dva krila: jedno uključuje dnevni boravak i kuhinju, a drugo spavaću sobu, kupatila i biblioteku.’

FOTO: scenetherapy.com

FOTO: scenetherapy.com

Stilski najatraktivniji prostor doma je ‘čitaonica’ sa zidom polica za knjige razbijenih otvorenom vatrom i komadom dimnjaka. Svaka soba u kući ima prozore od poda do plafona i neposredan pristup vrtu koji okružuje.

FOTO: scenetherapy.com

FOTO: scenetherapy.com

Glavni dnevni boravak ima zid sa roletnama i prozorima koji se mogu podići u plafon kako bi se stvorio unutrašnji/vanjski život, sa zadivljujućim pogledom na brežuljke i dole na Tihi okean.

FOTO: scenetherapy.com

FOTO: scenetherapy.com

Iako je kuća izgrađena od čelika, stakla i betona, vanjska strana je u potpunosti rustikalna, s pejzažima pod uticajem drevnih mediteranskih vrtova, s kamenjem od vapnenca i kamenim terasama, dok vijugava šljunčana staza vijuga oko vrtova do terase s povrćem. Prostor za zabavu na otvorenom sadrži veliki metalni kamin i betonske ploče.