Magazin 03.01.2019.

Natalija Havralenko publici predstavila novi singl “Sum It Up”

ČITANJE: 2 minute

Mlada kantautorka Natalija Havralenko poklonila je svojoj publici prvog dana 2019. godine novi singl “Sum It Up”. Natalija je ovaj singl snimila prije nekoliko godina, ali je čekala pravi trenutak kako bi pjesmu podijelila sa svojom publikom.

“Pjesma ‘Sum it up’ za mene ima mnogo značenja. Tekst smo pisali Petar Pupić i ja još 2015. godine. Moram priznati da je tada inspiracija bila jedna lična priča koju sam u trenutku pisanja ‘finalizovala’. Ali se značenje pjesme mijenjalo kako su godine prolazile, bar za mene”, istakla je Natalija.

Pjevačica dodaje da ova numera prvenstveno govori o izlasku iz odnosa koji nije iskren.

“Isto tako, govori o tome da ljudi koji se raziđu i dalje mogu željeti bolju budućnost i dobro jedni drugima. Kada kažem odnos, ne mislim samo na ljubavne odnose, već generalno ljudske odnose”, naglasila je Havralenkova.

Nova pjesma zapravo je nastala 2015. godine, ali kako pjevačica ističe, pravo vrijeme za objavu je upravo sada.

“Kada je muzika u pitanju, radim stvari kada ih osjetim. Nisam vješta pri kalkulaciji. Probala sam, ne ide mi. Nisam htjela da objavim pjesmu radi objavljivanja. Osjetila sam potrebu da podijelim nešto pozitivno, pa sam to i uradila”, rekla je Havralenkova.

Osim mlade pjevačice, na numeri “Sum It Up”, radili su Petar Pupić i Samuel Vincent.

“Petar je svirao klavire, Samuel manje-više sve ostalo – gitare, bas, bubanj, programiranje. Snimili smo je za nekoliko dana u studiju ‘Vincent Studio Sydney’. Samuel je takođe miksao pjesmu, mastering je rađen u ‘Matrix Audio Los Angeles'”, rekla je Havralenkova.

Pjesma “Sum It Up” trenutno je objavljena u audio-verziji, a kako pjevačica ističe, još nije razmišljala o video-spotu. Takođe, numera je došla na samom početku godine, što je za mnoge Natalijine obožavaoce svojevrstan novogodišnji poklon.

“Novi početak, za mene u dobrom ritmu! Htjela sam da podijelim nešto pozitivno. Bilo bi mi veliko zadovoljstvo kada bi neko moju pjesmu smatrao poklonom”, naglasila je Havralenkova.

Što se tiče narednih izdanja, Natalija ističe da se nada da će biti u mogućnosti da snima i objavljuje što više svojih pjesama.

“Posljednje dvije godine bile su krucijalne za mene i imam mnogo toga da podijelim. Lijepa stvar jeste to što me objavljivanje ove pjesme već sada inspiriše i motiviše za dalji rad. A dobićete nešto kada opet osjetim potrebu, tome ne mogu dati rok”, naglasila je Natalija.

Pjevačica već neko vrijeme živi i radi u Australiji, ali kako ističe, trudi se da dođe kući u Banjaluku jednom godišnje.

“Ne postoji mjesto na ovom svijetu u kojem se osjećam kao u Banjaluci. A ako iskombinujem još i nastup, biću mnogo srećna”, zaključila je Havralenkova.

(Nezavisne)