Vijesti 30.08.2018.

NATALIJA TRIVIĆ: Cilj nam je promovišemo zanimanje personalnog asistenta

ČITANJE: 1 minuta

Humanitarna organizacija „Partner“, u okviru projekta „Budi i ti personalni asistent“ koji je podržao Grad putem javnog poziva, organizovao je danas okrugli sto pod nazivom „Personalna asistencija-šansa za zapošljavanje“.

– Cilj je da se podigne svijest šire javnosti i promoviše zanimanje personalnog asistenta, te tako utiče i na unapređenje kvaliteta usluge personalne asistencije. Projekat će najvećim dijelom biti baziran na organizovanju javne kampanje koja će uključivati štampanje i podjelu letaka na ulicama Grada Banjaluka, snimanje kratkih video sadržaja sa zaposlenim perosnalnim asistenima koji će se objavljivati na društvenim mrežama, organizovanje dvije televizijske emisije o temi personalne asistencije i njenog značaja u lokalnoj zajednici – rekla je načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić.

Takođe, u posljednjem mjesecu projekta biće organizovana i kratka obuka potencijalnih personalnih asistenata koji se prijave na raspisani konkurs.

Sa već zaposlenim personalnim asistentima će biti održana radionica posvećena njihovom odnosu sa korisnicima, njihovim pravima definisanim Zakonom o radu i drugim pitanjima koja oni definišu kao prioritetna za rješavanje.

Pored navedenog, poseban dio projekta će se odnositi i na rad sa koorisnicima personalne asistencije.

Kroz organizovanje radionica korisnicima će biti predstavljena iskustva iz zemalja okruženja o funkcionosanju personalne asistencije, zatim o upravljanju uslugom i preuzimanju odgovornosti.

Realizacija projekta predviđena je do decembra 2018. godine.

(Srpskainfo)