Sport 18.12.2015.

Nataša Vidović najbolji sportista RS u 2015. godini

ČITANJE: 2 minute
natasa vidovic
Karatistkinja “Ipona” iz Prnjavora Nataša Vidović, proglašena je za najboljeg  sportistu Republike Srpske za 2015. godinu.

Ona je u 61. izboru deset najboljih sportista Republike Srpske, koji organizuje “Glas Srpske”, trijumfovala ispred plivača Mihajla Čeprkala i atletičara Dušana Babića.

Nataša Vidović je osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu za mlađe seniore, a potom je kvalitet potvrdila i u seniorskoj konkurenciji. Osvojila je srebro u pojedinačnom takmičenju, a potom je sa reprezentacijom Republike Srpske osvojila drugo mjesto.

Od četvrtog do desetog mjesta plasirali su se skijašica Tanja Karišik, kajakaš Darko Savić, džudista Mitar Mrdić, rukometaš Stefan Janković, automobilista Goran Dojčinović, odbojkaš Saša Zimonjić i fudbaler Siniša Radoja.

“Glas Srpske” ni ove godine nije zaboravio sportiste i sportske radnike koji su svojim angažmanom dali značajan doprinos sportu.

Atletičarka Lusija Kimani izborila je učešće na trećim Olimpijskim igrama u maratonu, čime je zaslužila povelju za izuzetan sportski poduhvat godine.

Plaketu za doprinos, razvoj i unapređenje specijalnih i paralelnih veza Republike Srbije i Republike Srpske u oblasti sporta dobio je predsjednik stručnog žirija Vladimir Batez.

Istu nagradu dobio je Vaterpolo savez Republike Srpske, koji raste rame uz rame sa Vaterpolo savezom Srbije.

Plakete su dobili i zaslužni sportski radnici koji su izveli mnoge generacije mladih na pravi put, Ranko Travar, Slavko Vidović, Muhamed Ibrahimbegović i Milanko Mučibabić.

Slavu Srpske širom meridijana ove godine pronijeli su košarkašica Saša Čađo, koja je sa reprezentacijom Srbije osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, kao i zlatni “orlići” sa Novog Zelanda, fudbaleri Srđan Babić i Miladin Stevanović, koji su dobili plakete za ambasadora sporta Srpske.

Plakete za izuzetne rezultate u sportu za invalide dobili su osvajač srebra i bronze na Specijalnim olimpijskim igrama Miro Vasić i šampion regionalne NLB sa KKI Vrbas Igor Ignjatović. Nagrada “Zlatno pero – Limun Papić” ove godine otišla je u ruke Tome Marića.

Jučerašnjem, 61. izboru najboljih sportista, prisustvovao je i gradonačelnik Slobodan Gavranović.

Inače, „Glas“ je prvi izbor najboljih sportista organizovao 1955. godine. Tada je to bio Izbor deset najboljih sportista Bosanske krajine, a prvi laureat bio je gimnastičar Mirko Petričević.

(Banjaluka.rs.ba)