Vijesti 17.02.2016.

NATO avioni izbacuju vojni otpad u Jadransko more stvarajući pokretni arsenal smrti

ČITANJE: 1 minuta
nato
NATO avioni bombe i rakete izbacuju u Jadransko more, i to ne samo u posebne zone, već i u blizini obale, najnovije je šokantno otkriće koje je uznemirilo javnost, prenosi beogradski Blic.

Kako piše “Jutarnji list”, to za posljedicu ima stvaranje velike koncentracije otrovnih hemikalija, a s obzirom da su bombe podložne mijenama morske struje, radi se o pokretnom arsenalu smrti.

Italijanski novinar Đani Lanes tvrdi da NATO i italijanske vlasti lažu kada kažu da je u Jadranu naznačeno šest posebnih zona gdje se vojni avioni u povratku sa vojnih misija oslobađaju bombi i raketa koje nisu iskorištene tokom misije.

Prema informacijama do kojih je došao tokom istrage, takvih zona je 24, a one se ne nalaze samo u međunarodnim vodama, nego i unutar državnog prostora, kako sa italijanske tako i sa hrvatske strane, prenosi Glas Istre.

Zone za vojni otpad prostiru se od Trsta, odnosno sjevernog Jadrana, pa sve do juga, do Santa Maria di Leuce, grada pred Otrantskim vratima.

-Na dnu pred obalom Pesara, pedesetak milja od istarske obale, nalazi se ogromni arsenal bombi iz Drugog svjetskog rata i iz vojne misije NATO-a iz 1999. godine, prilikom bombardovanja Srbije. Koncentracija iperita, fosfora i ostalih otrovnih hemikalija je zastrašujuća, a bombe su podložne mijenama morske struje, radi se o pokretnom arsenalu smrti.

Nedavno je duž italijanske obale zabilježen masovni pomor kornjača i delfina, a u italijanskoj državnoj agenciji “Icram”, koja prati tu pojavu, navode da su na tijelima uginulih životinja pronađene opekotine i duboke rane- ispričao je Lanes kojem uskoro objavljuje knjigu u kojoj, kako kaže, otkriva zastrašujuće podatke o velikom broju slučajeva tumora kod novorođene djece.

(NN)