Vijesti 18.11.2018.

NAUČNI SKUP “Banjalučkim novembarskim susretima” obilježena godišnjica Filozofskog fakulteta

ČITANJE: 1 minuta

Naučni skup ”Banjalučki novembarski susreti”, koji je okupio brojne učesnike iz pet zemalja regiona i Rusije, održan je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci.

Ovim naučnim skupom, ujedno je obilježena i godišnjica postojanja Filozofskog fakulteta.

Radoslav Gajanin, rektor Univerziteta u Banjaluci istakao je da je Filozofski fakultet jedan od najprepoznatljivijih fakulteta banjalučkog Univerziteta, kako zbog nastavnog osoblja i studenata, tako i zbog rukovodstva, koje je u protkle tri godine ostvarilo veoma dobre rezultate i domaćinski upravljalo ovom visokoškolskom ustanovom.

Rektor je istakao i značaj održavanja ovog naučnog skupa.

– Želim da zbornik radova sa ”Banjalučkih novembarskih susreta” iz druge kategorije pređe u prvu kategoriju naučnih publikacija Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske – kazao je rektor Gajanin.

Prof. dr Brane Mikanović, dekan ovog fakulteta rekao je da prijavljenih 57 referata potvrđuju ozbiljnost ovog naučnog skupa koji se održava po 19. put.

On je naveo da su izložene teme iz svih odsjeka Fakulteta – osim filozofije i pedagogija, psihologija, predškolsko vaspitanje i učiteljski studij.

– Susreti su najbolja prilika za razmjenu mišljenja i iskustava. Naročito je značajno za mlađe, koji su tek ušli u nauku, da čuju kako misle i rade oni koji se 20 i više godina bave određenom tematikom- naglasio je Mikanović.

Skupu se obratio akademik, prof. dr Drago Branković, koji je poželio uspjeh fakultetu i iskazao punu podršku ovom skupu ispred Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske.

(Srpskainfo)