Sport 16.02.2016.

Navijači Barcelone peticijom traže da se Mesi odrekne penala

ČITANJE: 1 minuta
mesi
Grupa navijača Barcelone pokrenula je internet peticiju kojom od najveće klupske zvijezde Lajonela Mesija traži da se odrekne izvođenje jedanaesteraca. Barem nakratko.

Njihov zahtjev nema nikakve veze s Mesijevim posljednjim penalom, odnosno situacijom kada je u nedjeljnom ligaškom dvoboju protiv Selte s bijele točke gurnuo loptu Luisu Suarezu koji je potom matirao gostujućeg golmana. Iako se službeno vodi kao da je promašio jedanaesterac, Mesi je neobičnom asistencijom za mnoge još jednom ispao genijalac.

Nezavisno o tome dio navijača Barselone, prema pisanju dnevnika Sporta, htio bi da peterostruki osvajač Zlatne lopte barem jednom odustane od izvođenja kaznenog udarca i da tu dužnost prepusti – Havijeru Maseranu. Zašto baš njemu?

Odgovor leži u podatku da je Mesijev sunarodnjak od 2010. godine, kada je došao na Nou Kamp, odigrao 264 službene utakmice za slavni katalonski klub. Do dana današnjeg se, međutim, nije upisao u strijelce. U istoj su situaciji i Daglas, Aleiks Vidal i Arda Turan, ali oni su odigrali kudikamo manje utakmica, štaviše ovo dvoje tek nedavno zabilježila prve nastupe za Barselonu.

-Smatramo da Maserano nije dovoljno priznat kao Barselonina zvijezda što nam se čini nepoštenim s obzirom da je ovoj je ekipi donio jako puno. U fudbalu se sve mjeri golovima i zato želimo da napokon zabije za Barselonu. Najjednostavniji je način da mu se dopusti da izvede jedanaesterac i zato molimo Lea Mesija da to učini- stoji u objašnjenju peticije na stranici Change.org.

(NN)