Sport 23.03.2016.

Navijači iz Srbije: Srbima zabranjena kupovina karata za Rolan Garos

ČITANJE: 1 minuta
rolan garos
Organizatori Rolan Garos nisu dozvolili ljubiteljima tenisa koji su rezervisali karte za Frenč open da ih kupe samo zato što dolaze iz Srbije.

U srijedu, 23. marta je počela prodaja preostalih ulaznica za Otvoreno prvenstvo Francuske putem interneta.

Tokom dana u redakciju Kurira su se javljali brojni ogorčeni ljubitelji tenisa, koji su inače unaprijed rezervisali smještaj u glavnom gradu Francuske tokom Rolan Garosa.

Oni tvrde da, iako su bili čak među prvih sto koji su rezervisali karte, nisu mogli da dođu do njih.

Neki od njih su pozvali organizatore Rolan Garosa, a dobili su objašnjenje da im je naređeno da ne prodaju ulaznice navijačima sa platnim karticama iz Srbije iako ranije nije bilo problema.

Navijači, čija su imena poznata redakciji Kurira, su ogorčeni ovim objašnjenjem i tvrde da se nikada nisu osjećali ovako poniženo i pitaju se šta je razlog?

-Da li organizatori žele da Đoković i ostali srpski teniseri nemaju podršku u Parizu ili je u pitanju nešto drugo- pita se jedan od navijača.

tenis2

Nekim od navijača je stigao odgovor iz Rolan Garosa u kojem se tvrdi da nisu organizatori krivi, već je takav dopis stigao iz BNP Paribas banke, glavnog sponzora jednog od četiri Grend slema u sezoni.

Đoković je ranije najavio da mu je osvajanje Rolan Garosa jedan od prioriteta ove sezone. Novak nikada nije osvojio Frenč open i zato mu je neophodna podrška velikog broja navijača.

Rolan Garos će biti održan od 22. maja do 5. juna.

(Kurir)