Region 17.10.2022.

“NAVODI IZ OPTUŽNICE IZMIŠLJENI”: Belivuk i članovi grupe negirali krivična djela 

ČITANJE: 2 minute

U Specijalnom sudu u Beogradu završeno je današnje ročište na suđenju organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

U Specijalnom sudu Veljko Belivuk rekao je danas da je razumio optužnicu i da ne priznaje nijedno krivično djelo koje mu se stavlja na teret. On je rekao da ne želi da odgovara na pitanja.

Belivuk se zajedno s pripadnicima svoje organizovane kriminalne grupe tereti za sedam ubistava, drogu, oružje, otmicu i silovanje.

Belivuk je iznoseći odbranu tvrdio da su navodi iz optužnice izmišljeni.

On je izbjegao da govori o ubistvima, već je pokušao da skrene pažnju na politiku, optužujući predstavnike vlasti da stoje iza njihove navijačke grupe “Principi”.

Belivuk tvrdi i da je svjedok okrivljeni Bojan Hrvatin produkt fotošopiranog “Skaja”, dok je za Nikolu Spasojevića rekao da je sebi pokušao tri puta da oduzme život u pritvoru.

On je pomenuo DNK-a dokaze, i upitao sud kako je moguće da su oni toliko pazili tokom ubistava i stavljali najlon i uklanjali tragove, a da su opet ostali DNK uzorci žrtava.

Belivuk je priznao da je prijatelj s Radojem Zvicerom i da je bio na babinama kod njega u Crnoj Gori.

Tokom izlaganja odbrane, Belivuk je pomenuo i osuđenog bivšeg inspektora SBPOK-a Božidara Stolića navodeći da mu je on uzimao DNK-a uzorke, kao i da je bio u kući u Ritopeku.

On je tokom svoje odbrane nekoliko puta pomenuo da su DNK-a uzorci u kući u Ritopeku podmetnuti, a slike sa “Skaja” fotošopirane.

Pomenuo je i Filipa Koraća i rekao da je on oslobođen optužbi, a da se Jovica Vukotić nalazio u Turskoj sa srpskim dokumentima.

Suđenje će se nastaviti u sredu 19. oktobra kada će odbranu iznositi i ostali optuženi.

(Agencije)