Vijesti 18.07.2020.

NAZIVAO IH IDIOTIMA: Jutjuber Amir Hadžić vrijeđao policiju Republike Srpske

ČITANJE: 2 minute

Jutjuber iz FBiH, Amir Hadžić  vrijeđanjem srpske policije reagovao je na sankcionisanje lica zbog isticanja ratne zastave BiH. Pri tom istakao je da policija obmanjuje javnost tvrdnjom da je isticanje zastave BiH krivično djelo.

Granicu Republike Srpske i FBiH nazivao je takozvanom, a pripadnike Policijske uprave Doboj nazvao idiotima.

“Ne postoji skup riječi koji bi mogao upotrijebiti da objasniš do koje mjere su ti ljudi glupi”, rekao je Hadžić i dobojsku policiju nazvao glupim idiotima koji su bježali sa policijske akademije.

Mladić koji je kažnjen u Vukosavlju zbog isticanja zastava RBiH kažnjen je po Zakonu o javnom redu i miru Republike Srpske Član 8. koji glasi:

“Ko grubim vrijeđanjem drugog lica na političkoj, vjerskoj ili nacionalnoj osnovi ili drugim bezobzirnim ponašanjem izazove osjećanje fizičke ugroženosti ili uznemirenosti građana, kazniće se novčanom kaznom od 200 KM do 800 KM”.

Nakon toga Hadžić je poručio da ako mu policija Doboja dođe na vrata pred njima će pocijepati kaznu i dodao:

“Da vidimo šta će onda biti. Hoćete li me možda uhapsiti ili ubiti. Možda imate želju da ubijate. Možda je u vama ostalo još te bolesti da ubijate mlade ljude. Možda da silujete djevojčice, žene, ne znam koja bolest se vrti u vašim glavama”, uputio je Hadžić vjerovatno policiji u Doboju.

“Dobojska, a i druga policija u Republici Srpskoj smatra da se to ne smije”, izjavio je Hadžić što potpuno nije tačno. Upotreba zastave BiH tačno je definisana Zakonom o zastavi Bosne i Hercegovine, prenosi ATV.

Hadžić je zatim otišao da granice Republike Srpske i FBiH gdje je na laptopu istakao zastavu BiH, čime nije napravio nijedan prekršaj, mada on vjeruje da jeste i da mu niko ništa zbog toga nije smio.

“Ističem ovu zastavu i pozivam policiju iz Doboja da dođe da me uhapsi”, završio je Hadžić, a zatim poručio:

“Uzmite zastavu BiH, dođite na samu granicu Republike Srpske gdje imaju obilježja, slikajte se pored te izmišljene granice i objavite to na Fejsbuku. Čisto da pokažemo dobojskoj policiji kako se smije to što oni misle da se ne smije”, piše ATV.

(N.S/ Banjaluka.net)

Oznake: FBiH, MUP RS