Sport 05.09.2021.

NBA LIGA JASNA Potpuno vakcinisani igrači ne moraju da rade testove

ČITANJE: 1 minuta

Košarkaška NBA liga saopštila je timovima da vakcinisanim igračima neće biti neophodna redovna testiranja, dok će oni koji nisu potpuno vakcinisani morati da budu testirani svakog dana, bilo da su u pitanju treninzi, putovanja ili utakmice.

Kako se navodi, ne očekuje se da će potpuno vakcinisani NBA igrači i treneri ove sezone biti podvrgnuti redovnom testiranju na koronavirus, a izuzeci od takve politike su situacije kada igrač ili trener imaju simptome koji se povezuju sa infekcijom koronavirusom, ili su bili izloženi nevakcinisanom igraču koji je bio pozitivan, prenosi Srpskainfo.

– Oni koji nisu potpuno vakcinisani moraće da se testiraju danima kada treniraju, putuju, a na dan odigravanja utakmice će vjerovatno biti testirani dva puta. Takođe, moraće da nose masku u timskim objektima, kao i tokom putovanja – stoji u saopštenju.

Liga je ranije obavijestila timove da će svako ko radi na udaljenosti manjoj od 15 stopa (4, 57 m) od igrača, trenera i sudija tokom 75. NBA sezone morati da bude u potpunosti vakcinisan.

NBA sudije biće takođe potpuno vakcinisane za utakmice 2021/22 sezone.

(A.M.)

Oznake: NBA