Sport 23.06.2016.

NBA zvijezda, Goran Dragić, posjetio Kotor Varoš

ČITANJE: 1 minuta

Načelnik opštine Kotor Varoš Dalibor Vučanović organizovao je danas prijem za proslavljenog NBA košarkaša i reprezentativca Slovenije Gorana Dragića.

Dragić već dva dana boravi u Kotor Varošu zajedno sa suprugom, koja je porijeklom iz grada na obalama Vrbanje.

Načelnik Vučanović je upoznao košarkaša “Majami hita” o stanju sporta na području opštine, privrednim kretanjima i razvoju ove lokalne zajednice.

“Goran me upoznao o svojoj profesionalnoj karijeri i ličnim ambicijama, a nadam se da će po završetku karijere ponovo doći u našu opštinu i realizovati određene ciljeve na poslovnom ili sportskom planu”, rekao je Vučanović.

Dragić nije prvi put u Kotor Varošu, dolazio je i prethodnih godina, ali je počastvovan prijemom kod načelnika Vučanovića.

“Zavolio sam ovaj grad i iskreno se nadam da ću prilikom narednog dolaska pomoći u radu sa djecom, mladim košarkaškim talentima”, naglasio je on.

Slovenačkog reprezentativca očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a iznio je i svoje viđenje o šansama Srbije u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

“Srbija u ovom trenutku ima dva podjednaka tima, selektor Đorđević na raspolaganju ima kvalitetan igrački kadar, tako da su oni favoriti za plasman u Rio”, dodao je Dragić.

Dragić ima ugovor sa “Majami hitom” do 2020. godine, a u novu sezonu ulaze sa većim ambicijama od ovogodišnjih, gdje su u plej-of seriji izgubili od Toronta.

(MojKontakt)