Politika 04.12.2020.

NDP ostao bez kluba poslanika u NSRS

ČITANJE: 1 minuta

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Spske Krsto Jandić napustio je Klub poslanika NDP, a to znači da su poslanici na čelu sa Draganom Čavićem izgubili status kluba, jer ih je ostalo samo troje.

Ovu informaciju je za Srpskainfo potvrdio predsjednik DNP Dragan Čavić, koji je kazao da je Jandrić prije četri, pet dana pismeno obavijestio predsjednika Narodne skupštine i Klub NDP o svojoj odluci.

Razloge, kaže Čavić, nije naveo, niti sam je on ulazio u pozadinu.

“Jandirić je ranije već napustio stranku, ali je u proteklom periodu bio u našem klubu, iako to nije morao”, kaže Čavić.

Na pitanje da li će NDP u Narodnoj skupštini RS ostati u statusu poslaničke grupe, ili će vratiti status kluba, ukoliko im se priključi neko od poslanika, Čavić kaže da će „raditi na tome“. Podsjećamo, trenutno u NSRS klub, između ostalih, nemaju neki od bivših poslanika DNS poput Milana Radovića i Darka Banjca.

Inače, Jandrić je NDP napustio nezadovoljan odlukom stranke da se, nakon prošlih opštih izbora, priključi vladajućoj koaliciji. Ostao je u Klubu poslanika NDP, ali u parlamentu nije glasao kao ostatak kluba.

Jandrić je za Spskainfo rekao da nastavlja i zvanično da djeluje kao samostalni poslanik, odnosno da se neće priključivati ni jednom drugom poslaničkom klubu.

Inače, razlika između kluba poslanika i poslaničke grupe u Narodnoj skupštini je u određenim privilegijama, poput službenog vozača, automobila, sekretarice, prenosi Srpskainfo.

(A.M/Banjaluka.net)