Vijesti 16.11.2015.

Ne mogu bez Srba, i gotovo: SAFF tvrdi da su prijetnje Vijestiummeta djelo velikosrpske propagande?!

ČITANJE: 2 minute
saff
Bošnjački radikalni veb portal SAFF tvrdi da su prijetnje bezbjednosnim službama BiH, odaslane putem portala “vijestiummeta” djelo velikosrpske propagande!

Portal SAFF, koji se dovodi u vezu sa vehabijskim pokretom, tvrdi da su prijetnje “Vijestiummeta” djelo srpske propagande, kako bi se prikazalo da Bošnjaci veličaju stravičan teroristički napad u Parizu.

Evo, kako SAFF doživljava prijetnje vijestiummeta, koje su, podsjetimo, otvoreno slavile teroristički napad u Parizu:

“Već je postala ustaljena praksa da, poslije svakog terorističkog napada koji se dogodi negdje u svijetu, velikosrpska propaganda kreće u ofanzivu kako da poveže Bosnu i Hercegovinu i Bošnjake sa tim terorističkim napadom.

Samo nekoliko sati nakon najnovijeg terorističkog napada u Parizu, velikosrpska propaganda je krenula sa operacijom povezivanja Bošnjaka sa terorizmom. U eter je ubačena vijest pod naslovom “Portal na bošnjačkom Vijestiummeta slavi masakr u Parizu”. Kao što vidimo, u naslovu je izvršena vješta manipulacija negiranja bosanskog jezika, tj. korištenjem termina “bošnjački jezik” napravljena je poveznica sa portalom koji negira teroristički napad u Parizu, tj. bačena je sumnja da Bošnjaci veličaju teror i ubijanje.

Danas je velikosrpska propaganda dala signal špijunskoj bandi iz Vijesti ummeta da objave nekakvu besmislenu prijetnju Bosni i Hercegovini. Odmah su srpski mediji počeli medijsku ofanzivu u kojoj se Bošnjaci opisuju kao opasni teroristi.
Veoma je upadljivo kako se poklapa način i vrijeme djelovanja velikosrpske propagande i bande iz Vijesti ummeta.

Oni uvijek zajedno nastupaju, istim žarom mrze i žele uništiti BiH i Bošnjake, koriste svaku priliku da izmisle što više optužbi na račun našeg naroda i naše zemlje. Jednostavno rečeno, bez Vijesti ummeta ne bi bilo ni velikosrpskih propagandih laži. Najvažniji medijski servis velikosrpske propagande su Vijesti ummeta.

Jedina pozitivna stvar u cijeloj ovoj prevari je to što većina građana zna da su Vijesti ummeta i velikosrpska propaganda jedno te isto i da su njihove laži odavno postale providne.”

(Banjaluka.net)