Politika 24.10.2022.

“Ne možete braniti otadžbinu od onih koji su je stvorili”

ČITANJE: 2 minute

– Postizborni period je nažalost pokazao koliko smo ili nismo ljudi. Isplivale su sve loše strane društva. Nezadovoljstvo, bijes, mržnja, sreća zbog nečijeg pada. Ne shvatamo da smo odavno marionete, koje nepromišljeno izgovaraju brojeve glasova i ovih i onih, mrzeći, ali i fizički nasrćući na sve one, koji glasaju različito… iako smo braća, koja uvijek krvavo plaćaju svoju slobodu”, poručili su u saopštenju bilećkog SDS.

Saopštenje koje potpisuju kandidati SDS na proteklim izborima za Narodnu skupštinu Republike Srpske Veselin Vujović, načelnik opštine Bileća, pripadnik elitne jedinice “Bilećki dobrovoljci” i ratni vojni invalid i Nikola Bajović, sin poginulog borca, prenosimo u cijelosti.

“Postizborni period je nažalost pokazao koliko smo ili nismo ljudi. Isplivale su sve loše strane društva. Nezadovoljstvo, bijes, mržnja, sreća zbog nečijeg pada. Ne shvatamo da smo odavno marionete, koje nepromišljeno izgovaraju brojeve glasova i ovih i onih, mrzeći, ali i fizički nasrćući na sve one, koji glasaju različito… iako smo braća, koja uvijek krvavo plaćaju svoju slobodu.

Krade se, laže, kleveće… Među svim tim izjavama, molbama, pozivima najbolniji je ovaj – ODBRANI OTADŽBINU! Od koga braćo i sestre? Od koga da je branimo? Od boraca, koji i danas sanjaju leševe i krv svoje braće davno sahranjene? Od ratnih invalida, koji su dijelove svoga tijela ostavljali i tamo i ovamo? Od porodica poginulih boraca, koji i dan-danas kukaju nad grobovima svojih najbližih? Od djece, koja ni zapamtila očeve nisu?

Jasno je da želite odbraniti fotelje i vlast, ali fotelja nije otadžbina! Na pogrešnom smo putu braćo i sestre, jer ne možemo braniti otadžbinu od onih, koji su je stvorili!”