Region 19.12.2022.

NE ODUSTAJU OD PROTESTA: Đukanovićeve pristalice i u utorak ispred Skupštine Crne Gore

ČITANJE: 1 minuta

– Ispred Skupštine Crne Gore sutra uveče biće održan četvrti po redu protest u organizaciji opozicione DPS Mila Đukanovića i stranaka partnera okupljenih u tzv. pokret “Ima nas”.

Iz svih gradova, najavljeno je, biće organizovan prevoz zainteresovanih građana da, kako se navodi, “iskažu nezadovoljstvo anarhijom koju sprovodi vlast u v.d. stanju”.

Protesti su počeli protiv usvajanja izmjenjenog Zakona o predsjedniku i zahtjevom za hitnim raspisivanjem vanrednih parlamentarnih izbora.

“Tražimo opoziv Zakona o predsjedniku, organizaciju vanrednih parlamentarnih izbora, dijalog i kompromis povodom izbora sudija Ustavnog suda i stopiranje ulaska Crne Gore u Otvoreni Balkan”, saopšteno je iz tzv. pokreta Ima nas.

Nakon drugog usvajanja izmenjenog Zakona o predsjedniku u parlamentu, Đukanović je potpisao akt, koji predviđa da skupštinska većina može da predloži mandatara za formiranje nove vlade.

Zakon je izmjenjen na inicijativu Demokratskog fronta nakon što je Đukanović ignorisao predlog da za mandatara imenuje kandidata parlamentarne većine Miodraga Lekića, koji je i lider Demosa.

(SB)