Sport 16.12.2020.

NE SLAŽU SE S NAVIJAČIMA: Uprava “Borca” dala punu podršku treneru Vladi Jagodiću

ČITANJE: 3 minute

Uprava kluba čvrsto stoji iza šefa stručnog štaba Vlade Jagodića i za sada ne razmišlja o tome da ovaj iskusni stručnjak ode sa kormila Banjalučana, rečeno je na zajedničkoj večeri čelnika, stručnog štaba i prvotimaca Borca.

– U narednim danima biće urađena detaljna analiza svega učinjenog u prvom dijelu sezone, kako svakog igrača pojedinačno, tako i članova stručnog štaba sa Vladom Jagodićem na čelu. Poslije toga ćemo vidjeti šta dalje, a do tada je Jagodić i dalje naš trener – rekao je predsjednik Borca Stojan Malbašić.

Prvi čovjek kluba kazao je da je iza svih, pa tako i iza Borca, teška godina, ali da je na Gradskom stadionu urađeno i dosta dobrih stvari.

– Vratili smo veliki dio dugovanja koji je stvaran u prethodnih 15-20 godina, igrali smo na međunarodnoj sceni, a poslije 19 odigranih kola imamo realne šanse da se i na kraju ovog prvenstva ponovo plasiramo na međunarodnu scenu. Da li će to biti kroz prvenstvo ili Kup BiH, manje je važno – dodao je Malbašić.

Posljednjih dana na pojedinim forumima i portalima pojavile su se čak i prijetnje smrću upućene Jagodiću, da bi se juče rano ujutro u centru grada pojavio i transparent sa porukom “Vlado odlazi”.

– Nije me ulica ni dovela, pa me neće ni smijeniti. Znam ko me je postavio na ovo mjesto, šta smo dogovorili i kome sam odgovoran za rezultate – kratko je Jagodić prokomentarisao napade na sebe.

Kormilar “crveno-plavih” je rekao da je pred početak sezone bilo zacrtano šest ciljeva, te da ih je pet u potpunosti ispunjeno, a jedan djelimično.

– Prvi cilj je da budemo u samom vrhu tabele, tu i jesmo, ali ne mogu da budem u potpunosti zadovoljan jer sam računao na bar četiri boda više. Drugi je bio da prezimimo u Kupu, što smo plasmanom među osam najboljih i ostvarili. Treći je bio da se poslije dugo vremena preskoči bar jedna prepreka u Evropi i to je i učinjeno. Četvrti je bio da damo šansu mladima, a peti da ostvarimo dobar inostrani transfer, što je urađeno odlaskom Vladana Danilovića u Portugaliju – kazao je Jagodić.

Šesti cilj je bio da se u klubu uspostavi još bolja disciplina, što je djelimično urađeno.

– Za razliku od početka sezone i priprema na Zlatiboru, sa nama praktično više nije sedam igrača. To su Mladen Kukrika, Marin Galić, Nemanja Janičić, Đorđe Ćosić, Vladan Danilović, Ivan Crnov i Bojan Marković. Većina je otišla zbog nediscipline, Ćosiću je juče istekla suspenzija i s njim će narednih dana biti obavljen razgovor, baš kao i sa Markovićem – pojasnio je Jagodić.

Vranješ: Mogli smo i bolje

Kapiten Borca Stojan Vranješ zadovoljan je urađenim u prvom dijelu sezone, ali je naglasio da se u nekim utakmicama mogao ostvariti i bolji rezultat, pogotovo na gostovanjima.

– Da nije bilo tih kikseva na strani, prvi dio sezone bi bio i više nego zadovoljavajući. Nadam se da ćemo to u nastavku sezone ispraviti. Svojim igrama mogu biti zadovoljan, pogotovo ako se zna da sam nekoliko mečeva propustio zbog povreda i činjenice da sam bio pozitivan na virus korona – rekao je Vranješ i dodao da mu je od svih utakmica ove sezone najdraža pobjeda nad Sutjeskom.

(Glas Srpske)