Vijesti 10.05.2021.

“NE SMATRAM SE KRIVIM”: Begić na slobodi, uručena mu dva prekršajna naloga od ukupno 1.000 KM

ČITANJE: 1 minuta

Ivan Begić, odbornik PDP u Skupštini grada Banjaluka, proveo je pet sati u policiji danas, nakon što je priveden zbog neodazivanja službenom policijskom pozivu koji mu je upućen 5. maja.

Begić se tereti za nepoštovanje epidemioloških mjera na protestu ugostitelja održanom ispred Palate Predsjednika RS u Banjaluci, piše Srpskainfo.

– Uručena su mi dva prekršajna naloga od po 500 maraka – rekao je Begić za Srpskainfo, nakon što je pušten iz prostorija Policijske stanice Centar u Banjaluci.

Begić je dodao da se ne smatra krivim.

– U izjavi sam rekao da nisam kriv i pozvao se na Ustavni sud RS, koji je konstatovao da su odluke Kriznog štaba neustavne – rekao je Begić.

Begić je, zbog neodazivanja pozivu na saslušanje, priveden danas iza 16 sati u kancelariji u kojoj je zaposlen. Kako je objasnio, policijaci iz policijske stanice za intervencije su ga pratili dok je biciklom išao od Gradske uprave Banjaluka do svoje kancelarije, a potom mu saopštili da “moraju da ga privedu”.

– Bili su veoma korektni i prilikom privođenja i kasnije, kada sam zadržan, nudili su mi sok i hranu, ponašali se ljubazno i profesionalno. Nakon prelaska u Policijsku stanicu Centar jedino su me malo psihički iscrpljivali, jer su me držali satima u nekoj prostoriji, a nisu ništa preduzimali. Ali i to je prošlo i oko 21 časa sam pušten – rekao je Begić.

(SB)

Oznake: Ivan Begić